TeVoet Odewandeling Alblasserwaard op 18 maart

TeVoet Odewandeling Alblasserwaard op 18 maart

2 maart 2023 - Wandelnet

Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet ook in 2023 weer een serie Odewandelingen. De eerstvolgende is op zaterdag 18 maart een begeleide wandeling door de Alblasserwaard van Sliedrecht naar Kinderdijk. Een wandeltocht van ongeveer 16 kilometer. Wandel je mee?

rsz_1molens_van_kinderdijk_2 © Ad Snelderwaard.jpg

Foto: molens van kinderdijk © Ad Snelderwaard

Ruim 50% van de route is onverhard. Deze loopt van een verstedelijkt dorp aan de rand van het Groene Hart via verlaten tiendwegen naar de wereldberoemde toeristische trekpleister. We lopen over kades, enkele stukken polderweg en de voor Zuid-Holland typische tiendwegen. We zullen zwanen, ganzen en reigers kunnen zien, en als je er oor voor hebt koolmezen en fazanten. Verrassend is de lunchplek in de polder. De wandeling brengt ons naar het glazen café-restaurant van Kinderdijk, met zicht op de iconische molens.

Wandel je mee?

Datum: zaterdag 18 maart, start 11.00 uur en einde rond 15.30 uur
Startpunt: Verzamelen op station Sliedrecht. Daar pakken we samen om 11:14 uur bus 388 richting Utrecht; 1 halte verder stappen we uit
Eindpunt: Kinderdijk, elk halfuur een busverbinding met metrostation Rotterdam Kralingse Zoom
Afstand: 15,7 kilometer. Het is mogelijk de wandeling aan de rand van Alblasserdam tot 12 km in te korten. Je mist dan wel Kinderdijk, maar rondom de lunchplek zijn óók mooie molens.
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden kan t/m vrijdag 17 maart bij Kees Rotteveel via mail@keesrotteveel.com. Geef bij het aanmelden je telefoonnummer op voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn.

Meer informatie

Goed om te weten:

  • Draag stevige wandelschoenen;
  • Je moet in staat zijn over een paar hekken te klimmen;
  • catering is voor eigen rekening, breng eventueel je eigen spullen mee;
  • Honden mogen niet mee op deze wandeling.

 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?