TeVoet Odewandeling Hollandse IJssel op 29 april

TeVoet Odewandeling Hollandse IJssel op 29 april

27 maart 2023 - Wandelnet

Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet een serie Odewandelingen. De eerstvolgende begeleide wandeling is op zaterdag 29 april langs de Hollandse IJssel. Een wandeltocht van ongeveer 13 kilometer. Wandel je mee?

Typische tiendweg bij Haastrecht © Ernst Koningsveld.JPG

Foto: Typische tiendweg bij Haastrecht © Ernst Koningsveld

De wandeling voert langs de rivier de Hollandse IJssel door de Lopikerwaard van Oudewater naar Haastrecht. Ruim 75% van de route is onverhard. We wandelen eerst door Oudewater, een prachtig oud stadje met de nodige monumenten aan de Hollandse IJssel. Vervolgens over een oud jaagpad langs de IJssel naar Hekendorp. Hier zie je het smalste stuk van de Oude Hollandse Waterlinie. Onderweg komen we door een uniek natuurgebied De Hooge Boezem achter Haastrecht. Daar kunnen we veel water-, zang- en weidevogels spotten.

De wandeling eindigt in Haastrecht bij een oud tramstation langs de rivier waar ook een leuk restaurant met een terras is. Daar is ook genoeg moois te beleven. Bijvoorbeeld de oude ophaalbrug, het museum Bisdom van Vliet met zijn fraaie Overtuin en het oude stadhoud uit 1612.  

Wandel je mee?

Datum: zaterdag 29 april, start 11.00 uur en einde rond 15.00 uur
Startpunt: Verzamelen op parkeerplaats Molenwal naast het zwembad ‘Ons statenbad’ in Oudewater (bushalte Molenwal).
Eindpunt: Haastrecht, elk halfuur een busverbinding naar het startpunt Oudewater of naar station Gouda
Afstand: 13 kilometer
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden kan t/m zondag 23 april via ptboth@hotmail.com. Geef bij het aanmelden je telefoonnummer op voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn.

Meer informatie 

Goed om te weten:

  • Draag stevige wandelschoenen;
  • Je moet in staat zijn over een paar hekken te klimmen;
  • Catering is voor eigen rekening, breng eventueel je eigen spullen mee;
  • Aan deze wandeling kunnen maximaal 30 mensen deelnemen;
  • Honden mogen niet mee op deze wandeling.Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?