Kunst aan het Klompenpad 2023

Kunst aan het Klompenpad 2023

11 mei 2023 - Wandelnet

Op 20 mei 2023 openen de burgemeesters van Rhenen en Wageningen gezamenlijk de derde editie van ‘Kunst aan het Klompenpad’ waarbij kunstenaars ter plekke vertellen en werken. Geniet van kunst in de natuur tijdens een prachtige wandeling/ fietsroute!

Kunst aan het klompenpad_header.jpg

Foto: © Mascha Bossuyt

Wandelaars en fietsers kunnen tijdens het weekend van 20 en 21 mei 2023 volop genieten van unieke kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, poëzie, sculpturen en nog veel meer. Er doen dit jaar twintig kunstenaars mee. De kunstenaars staan persoonlijk bij hun werken om er meer over te vertellen, een praatje te maken en werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken. Een bijzondere kans om kunstenaars in actie te zien en te genieten van een diversiteit aan kunstvormen tijdens deze speciale kunstroute in de natuur. Op beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur bruist het er van energie en creativiteit.

2,5 kilometer aan kunst

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een schilderachtige wandeling/fietsroute van 5,5 kilometer die begint in het pittoreske Rhenen. Op Landgoed De Lieskamp leidt het Klompenpad langs kunstwerken van getalenteerde kunstenaars. Het Klompenpad voert je door weelderige groene landschappen en langs glinsterende waterwegen. Ter plaatse is géén parkeergelegenheid. Mensen kunnen dus alleen lopend of op de fiets naar de Lieskamp komen. Over het Landgoed de Lieskamp loopt het Harsloër Klompenpad. De kunstwerken staan aan het stuk Klompenpad dat over Landgoed De Lieskamp heen loopt (Egelsteeg 2, Wageningen). Zo’n 2,5 kilometer aan kunst.

Op het idyllische Landgoed de Lieskamp verzorgen de Soroptimisten van club Bennekom & Beekdal de koffie en zelfgemaakt gebak, frisdrank en frietjes. De opbrengst van deze lekkernijen is bestemd voor twee goede doelen: The Girl Movement en Wereldvluchtelingendag 2023 in Ede.

Meedoen 

Op de website www.ThinkPink.studio kunnen mensen de aanbevolen wandeling/fietsroute bekijken. De officiële wandeling/fietsroute start in Rhenen. Maar het is ook mogelijk om zelf een eigen route uit te stippelen over de verschillende klompenpaden tussen Rhenen en Wageningen.

Bekijk route

Let op: ’Kunst aan het Klompenpad’ staat gepland op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei. Als het slecht weer is, verschuiven we het een weekje (naar 27 en 28 mei). Dit wordt enkele dagen ervoor op de website van Think Pink Studio aangekondigd. Houd de site dus goed in de gaten.

Gezamenlijk initiatief 

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een initiatief van twintig samenwerkende, zelfstandige kunstenaars en Landgoed De Lieskamp. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door het Cultuurplatform Rhenen, de gemeente Wageningen, Stichting Heuvelrug Jong en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?