TeVoet Odewandeling van Ede naar Lunteren: datum nader te bepalen

TeVoet Odewandeling van Ede naar Lunteren: datum nader te bepalen

17 juli 2023 - Wandelnet

Update! Deze wandeling zou op 7 oktober 2023 plaatsvinden. De wandeling wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in 2024.

Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet een serie Odewandelingen. De eerstvolgende begeleide wandeling is op zaterdag 7 oktober over de Veluwe met een randje Gelderse Vallei. Een wandeltocht van 12 kilometer. Wandel je mee?

bloemenstrook langs tarweakker.JPG

Foto: Een strook met korenbloemen langs een tarweakker © Marleen Lekkerkerk

De wandeling voert half om half door de Veluwse bossen en het opener landschap van de Veluwse Vallei. Ruim 80% van de route is onverhard. De rode draad van de wandeling is spoorlijn de Valleilijn (ook bekend als het ‘kippenlijntje’); we passeren hem in deze wandeling drie keer.

Vanuit Ede Centrum wandelen we via de bossen van landgoed Kernhem (van de bekende kaas) naar de Doesburger Enk, met een landwinkeltje en de oudste standerdmolen van Nederland uit de 17e eeuw. Daarna houden we pauze op het terras van hotel Belmonte en gaan we verder naar het Luntersche Buurtbos. We “beklimmen” de Galgenberg met uitzichttoren De Koepel. Hier zijn we vlakbij het Middelpunt van Nederland, een mooi punt om een lunchstop te houden. Dan dalen we af naar de Meulunterse Eng op de rand van de Gelderse Vallei om vanaf de noordkant Lunteren binnen te wandelen en te eindigen bij het station.

Wandel je mee?

Datum: 7 oktober > let op: wandeling wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in 2024
Tijd: nader te bepalen
Startpunt: Station Ede Centrum (bij de gele kaartjesautomaat)
Eindpunt: Station Lunteren (aan dezelfde spoorlijn)
Afstand: 12 km (in te korten tot 8 km)
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden kan op een nader te bepalen moment. Geef bij het aanmelden je telefoonnummer op voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn.

Kijk voor verdere praktische informatie over deze wandeling op de website van TeVoet: www.tevoet.nl

Praktische informatie

Staan deze Odewandelingen al in je agenda?

Na de zomer volgen nog drie Odewandelingen: op zaterdag 30 september in Utrecht (een wandeling die aantoont dat je in een stadse omgeving ook heel goed onverhard kunt wandelen), op zaterdag 28 oktober door de Biesbosch en onverhard wandelen door groen en blauw op een nader te bepalen datum.

Wil je na de zomer zelf een Odewandeling organiseren? Neem dan contact op met Jos van der Heide via campagne@tevoet.nl.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?