TeVoet Odewandeling van Gouda naar Stolwijk op 26 augustus

TeVoet Odewandeling van Gouda naar Stolwijk op 26 augustus

25 juli 2023 - Wandelnet

Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet een serie Odewandelingen. De eerstvolgende begeleide wandeling is op zaterdag 26 augustus van NS-station Gouda naar Stolwijk. Een wandeltocht langs de Reeuwijkse Plassen, tussen weilanden, via graskaden en via een mooi plantsoen, van in totaal 16 kilometer lang. Wandel je mee?

Tiendweg bij Haastrecht © Ernst Koningsveld

Tiendweg bij Haastrecht © Ernst Koningsveld

Update! Deze wandeling is sinds 1 augustus volgeboekt. Wil je op de wachtlijst? Stuur een bericht naar cp.trimp@casema.nl of een appje naar 0653622143. Vermeld je e-mailadres of telefoonnummer zodat je bericht kunt krijgen zodra er voor jou toch nog een plaats vrij komt.

De wandeling gaat van NS-station Gouda langs de oude Graaf Florisweg en de Breevaart naar de Goudse Hout. We passeren restaurant 't Vaantje, waar het goed toeven is op het terras; ideaal voor een koffiestop! Daarna gaan we langs de Reeuwijkse Plassen naar het Steinse Groen. Verder over de Steinse Tiendweg tussen de weilanden door - met veel hekken, waarvan de meeste open kunnen.

Een uurtje na de koffiestop komen we bij kaasboerderij De Twee Hoeven, waar we een lunchpauze houden. Dan wandelen we naar Haastrecht door de Overtuin van Museum Bisdom Van Vliet. Vervolgens lopen we verder over graskaden om via een mooi plantsoen in Stolwijk aan te komen. Daar nemen we de bus terug naar Gouda.

Wandel je mee?

Datum: 26 augustus 2023
Tijd: 10:30 tot 16:00 uur
Startpunt: station Gouda (centrumzijde)
Eindpunt: station Gouda (we pakken de bus van Stolwijk naar station Gouda)
Afstand: 16 km (in te korten tot ca. 10 km door de bus in Haastrecht te pakken)
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden kan tot maandag 21 augustus cp.trimp@casema.nl of stuur een appje naar 0653622143. Geef bij het aanmelden je telefoonnummer op voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn.

Kijk voor verdere praktische informatie over deze wandeling op de website van TeVoet: www.tevoet.nl

Praktische informatie

Staan deze Odewandelingen al in je agenda?

Na de zomer volgen nog drie Odewandelingen: op zaterdag 30 september in Utrecht (een wandeling die aantoont dat je in een stadse omgeving ook heel goed onverhard kunt wandelen), op zaterdag 28 oktober door de Biesbosch en onverhard wandelen door groen en blauw op een nader te bepalen datum.

Wil je na de zomer zelf een Odewandeling organiseren? Neem dan contact op met Jos van der Heide via campagne@tevoet.nl.

Let op: de geplande Odewandeling op zaterdag 7 oktober van Ede naar Lunteren wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2024. Zie www.tevoet.nl voor nadere informatie.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?