TeVoet Odewandeling: in en om Utrecht stad op 30 september

TeVoet Odewandeling: in en om Utrecht stad op 30 september

18 augustus 2023 - Wandelnet

Op zaterdag 30 september organiseert TeVoet weer een Odewandeling. Dit keer in het teken van groen (door stadsparken) en blauw (langs waterlopen). Een wandeltocht door maar liefst 5 verschillende stadsparken en zes verschillende waterwegen. Wandel je mee?

Mensen in een park in Utrecht

Mensen recreëren in het gras langs de Singel in Utrecht © Iris van den Broek

Dit keer een wandeling in een stadse omgeving waarmee we willen laten zien hoe groen je kunt lopen in stad Utrecht. We komen door maar liefst vijf parken: Zocherpark – Griftpark – Park Bloeyendael – Wilheminapark – Park Oosterspoorbaan. Behalve groen is de wandeling ook blauw want we lopen langs alle belangrijke waterwegen die bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van de stad Utrecht: de Stadsbuitengracht – de Vecht – het Zwarte Water – de Grift – de Minstroom – de Krommerijn.

Aan de hand van enkele historische kaarten zal Bertie Schonk uitleg geven  over de waterlopen en het waterbeheer in en rond de stad Utrecht.

Wandel je mee?

Datum: 30 september 2023
Tijd: 10:30 tot 16:00 uur
Startpunt: onder het bollendak op Utrecht Centraal (Utrecht Centrumzijde)
Eindpunt: onder het bollendak op Utrecht Centraal (Utrecht Centrumzijde)
Afstand: 13 km (inkorten kan maar dan moet je zelf de weg terugvinden naar CS Utrecht door de stad)
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden kan tot maandag 27 september j.schonk@me.com. Je ontvangt dan een bevestiging en telefoonnummer voor het geval je onverhoopt toch niet kunt komen. Bij code geel – orange – rood van het KNMI gaat de wandeling niet door.

Kijk voor verdere praktische informatie over deze wandeling op de website van TeVoet: www.tevoet.nl

Praktische informatie

Staan deze Odewandelingen al in je agenda?

Op zaterdag 28 oktober wandelen we door de Biesbosch. Wandel je mee? Meer informatie over deze wandeling lees je op de website van TeVoet.

Wil je zelf een Odewandeling organiseren? Neem dan contact op met Jos van der Heide via campagne@tevoet.nl.

Let op: de geplande Odewandeling op zaterdag 7 oktober van Ede naar Lunteren wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2024. Zie www.tevoet.nl voor nadere informatie.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?