Herstel het historisch ommetje in Rijsbergen

Herstel het historisch ommetje in Rijsbergen

22 augustus 2023 - Wandelnet

In Rijsbergen (gemeente Zundert, Noord-Brabant) willen bewoners en andere belanghebbenden zo snel mogelijk een historische zandweg herstellen. Help jij hen door deze petitie te ondertekenen?

Historisch ommetje in Rijsbergen

Geografische kaart van het historische ommetje in Rijsbergen (Noord-Brabant)  © Petities.nl

Het pad Zandstraat-Boven Heining maakt deel uit van een ommetje in een natuurgebied, bepaald in het bestemmingsplan, en heeft een buurtfunctie. Veehouders blokkeerden de route met grote balen stro. De rechtbank Breda stelde bewoners, die een handhavingsverzoek hadden gedaan, in het gelijk. De gemeente gaat in beroep bij de Raad van State en gebruikers zoeken bredere steun door middel van een petitie.

Teken de petitie

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?