Wandel door de geschiedenis van Oranje Nassau

Wandel door de geschiedenis van Oranje Nassau

24 januari 2024 - Wandelnet

Na het succes van Het verhaal van Nederland over de geschiedenis van ons land is er nu een nieuwe televisieserie: Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau. De serie neemt je mee in de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau. Van de eerste Nassaus die voet zetten op Nederlandse bodem in Breda, tot aan koning Willem-Alexander. Naast de televisieserie zijn er ook acht nieuwe verhalende wandelingen. 

soestdijk dames 1.jpg

In een 8-delige televisieserie, vanaf woensdag 31 januari 2024 om 20:30 uur bij de NTR op NPO 1, neemt verteller Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van de Oranje dynastie. Daan bezoekt elke plek van betekenis en duikt soms midden in het drama op. Daarnaast wordt zijn vertelling gecombineerd met het commentaar van deskundigen.

Acht verhalende wandelingen

Naast de televisieserie zijn er acht podwalks waarmee je kunt wandelen door de geschiedenis van Oranje Nassau. Je wandelt langs paleizen, steden en treedt in de voetsporen van ons koningshuis. Daan Schuurmans neemt je vanaf woensdag 31 januari mee terug in de tijd. Naar de plek waar Oranjegeschiedenis tot leven komt en waar het allemaal gebeurde: het ontstaan van onze Oranje dynastie tot aan de huidige tijd met Koning Willem-Alexander op de troon. Al vijf eeuwen lang speelt de familie Oranje-Nassau een rol van betekenis in onze geschiedenis. Ontdek het zelf met deze audioverhalen op locatie.



De podwalks, variërend van 4 tot 7,3 km, zijn GPS-gestuurd. Dat betekent dat de verhalen alleen te beluisteren zijn op locatie. Bijvoorbeeld in het pittoreske stadje Buren, historische centrum van Leeuwarden en wandelend langs de forten van Den-Helder. Verhalen die je meenemen naar het leven op het Kasteel van Breda, Paleis Soestdijk en Het Loo. 

Download de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland in de App Store of Play Store.


Meer informatie podwalks

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?