Rolstoeltoegankelijke wandelingen door heel Nederland: doe je mee?

Rolstoeltoegankelijke wandelingen door heel Nederland: doe je mee?

9 april 2024 - Wandelnet

Iedereen moet eropuit kunnen gaan, ook als je een lichamelijke beperking hebt. Daarom organiseert Nationale Vereniging de Zonnebloem de Walk 'n Roll: op zaterdag 1 juni vinden door heel Nederland toegankelijke wandelingen plaats waaraan iedereen kan meedoen, of je nu fysiek beperkt bent of niet. Doe mee aan een van de wandelingen of help mee als vrijwilliger!

ZBL020928 © Peter Venema.jpg

Rolstoeltoegankelijke wandeling in de natuur © Peter Venema

De Zonnebloem bestaat 75 jaar en viert dit onder andere met deze feestelijke jubileumwandelingen. Meer dan vijftig plaatselijke Zonnebloemafdelingen verspreid over Nederland organiseren een wandeling in hun eigen regio.

Met de Walk ’n Roll bezorgt de Zonnebloem alle deelnemende rolstoelers en andere enthousiaste wandelaars een leuke dag, waarbij we tegelijkertijd aandacht vragen voor de (on)toegankelijkheid in Nederland. Mensen met een lichamelijke beperking gaan namelijk niet of minder vaak de deur uit door de slechte toegankelijkheid van binnensteden, winkelcentra, vrijetijdslocaties, trottoirs en bospaden. De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen.

Wandel mee met eigen gezelschap

Heb jij een familielid, buurtgenoot, vriend(in) of andere kennis met een fysieke beperking die het leuk lijkt om mee te doen? Nodig deze vooral uit om samen deel te nemen met de Walk 'n Roll! Op zonnebloem.nl/walknroll vind je de dichtstbijzijnde wandeling bij jou in de buurt. Elke Zonnebloemafdeling organiseert de wandeling op haar eigen manier. Sommige kleinschalig, andere pakken groots uit en maken er een wandelfestival van. Kijk op het kaartje voor meer informatie per wandeling.

Of help mee als vrijwilliger

Sommige Zonnebloemafdelingen zijn nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met bijvoorbeeld het duwen van een rolstoel. Als vrijwilliger kun je ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen eropuit kunnen op 1 juni. Heb je interesse? Neem via het kaartje op zonnebloem.nl/walknroll contact op met de organisatie van een wandeling bij jou in de buurt.

Vind een wandeling in de buurt

Nationale Vereniging de Zonnebloem

De Zonnebloem verrijkt de levens van mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Sinds de oprichting in 1949 jaar regelt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties. Ook helpt de vereniging vrijetijdslocaties beter toegankelijk te maken en biedt zij betaalbaar (rolstoel)vervoer aan met Zonnebloemauto’s en -fietsen zodat mensen met een lichamelijke beperking flexibel eropuit kunnen. De bijna 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. Zo voorkomt de Zonnebloem dat mensen met een fysieke beperking in een sociaal isolement raken.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?