Kunst aan het Klompenpad 2024

Kunst aan het Klompenpad 2024

15 mei 2024 - Wandelnet

Na succesvolle weekenden in 2021, 2022 en 2023, zetten kunstenaars nu voor de vierde keer kunst neer aan het Klompenpad. Geniet op zaterdag 8 en zondag 9 juni van kunst in de natuur tijdens een prachtige wandeling of fietstocht! Kunst aan het Klompenpad stond eerst gepland op 1 en 2 juni, maar vanwege de slechte weersverwachtingen, hebben de organisatoren van Kunst aan het Klompenpad besloten het evenement een week uit te stellen.

Kunst aan het klompenpad_header.jpg

Foto: © Mascha Bossuyt

Wandelaars en fietsers kunnen tijdens het weekend van 8 en 9 juni onder meer genieten van kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, brons, poëzie, en nog veel meer. Verschillende regionale kunstenaars zetten hun kunst neer in de prachtige natuur van Landgoed de Lieskamp. De tentoongestelde kunst komt in de natuur goed tot haar recht. De werken hebben een link met de natuur door het materiaal of door het thema en zijn daardoor in harmonie met de natuur. De kunstenaars staan bij hun werken om er iets over te vertellen, een praatje te maken of werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken.

Meedoen

Wandel of fiets door weelderige groene landschappen en langs glinsterende waterwegen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar, met startpunten in Achterberg, vanuit de Binnenveldse Hooilanden of Bennekom. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een route uit te stippelen over de klompenpaden in de regio. Aan het Harsloër klompenpad dat over Landgoed De Lieskamp (Egelsteeg 2, Wageningen) heen loopt, staat zo’n 2,5 kilometer kunst.

Bekijk diverse routes

Op het idyllische Landgoed de Lieskamp zal Rotary Club Wageningen Bergpoort zorgen voor koffie, thee en lekkers. De opbrengsten zullen ten goede komen aan het Droomreisje naar de Efteling voor Wageningse kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn met hen naar een vakantielocatie te gaan.

Gezamenlijk initiatief

‘Kunst aan het Klompenpad’ is initiatief van negentien samenwerkende zelfstandige kunstenaars, Think Pink Studio en Landgoed de Lieskamp en wordt ondersteund door de cultuurmakelaar in de gemeente Wageningen.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?