Onverharde maatregelen: help mee de paden te beschermen!

Help mee!

Het onverharde pad is in gevaar, onverharde maatregelen zijn nodig...

Onverhard wandelen in gevaar

In oktober lanceerde Wandelnet daarom de campagne 'onverhard wandelen'. Helaas verdwijnen veel onverharde paden in rap tempo. Ze worden geasfalteerd, afgesloten of wandelroutes gaan verloren bij herindeling van een gebied. Met jouw hulp kunnen we onverharde maatregelen treffen om dat te voorkomen! Een donatie helpt Wandelnet om in het hele land de onverharde natuurpaden te onderhouden en te beschermen. Help jij mee?

Donateur worden

Welkomstactie!

Ontvang leuke extra's bij een jaarlijkse donatie van minimaal €20:

  • Jij ontvangt het Wandelnet-speldje
  • Overzichtskaart wandelroutes Nederland
  • 10% korting op artikelen in de webwinkel
Hippolytushoef (52).JPG

Ik wil eenmalig doneren

Nergens aan vastzitten, maar wil je wel graag Wandelnet helpen? Kies voor een eenmalige donatie van een bedrag naar keuze!

Eenmalig doneren Eenmalig doneren
Biesboschpad 08. Modellen -7-min.jpg

Ik wil donateur worden

Jaarlijks Wandelnet helpen als donateur en daarnaast leuke extra's ontvangen? Kies een bedrag naar eigen voorkeur en word donateur!

Vaste donateur worden Vaste donateur worden
Trekvogelpad.JPG

Ik wil schenken of nalaten

Vind je het belangrijk dat onverharde wandelroutes in de toekomst blijven bestaan? Overweeg om Wandelnet op te nemen in jouw testament.

Lees het opiniestuk Lees het opiniestuk

Oktober: maand van onverhard wandelen

Wandelnet zet zich dagelijks samen met 1.000 vrijwilligers in op allerlei vlakken op het gebied van wandelen, want daar komt vaak meer bij kijken dan je denkt. In Nederland is het een uitdaging om de kwetsbare infrastructuur van de wandelaar te beschermen en te behouden voor de toekomst. Daarom zet Wandelnet zich in om politiek aandacht te vragen voor wandelen, zodat er ruimte blijft om veilig en aantrekkelijk te voet te gaan. Ook als het gaat om het beschermen van het onverharde pad. In oktober hebben we wandelaars opgeroepen om een plaatje in te sturen van hun favoriete onverharde paadje. Alle inzending zetten we samen met een adviestoolkit door naar beleidsmakers in het land om aandacht te vragen voor het behouden en beschermen van het onverharde pad.

Bekijk alle inzendingen
  • Agressief gedrag boer leidt tot verlegging Kerkpad

  • Opiniestuk in dagblad Trouw "Tunnelvisie Prorail"

  • Apeldoorn te Voet kan met bruggetje door de polder

Over de belangen voor wandelaars

Een ode aan het onverharde pad