Onverharde maatregelen

Steun Wandelnet en word donateur!

Het onverharde pad is in gevaar, onverharde maatregelen zijn nodig...

Doneer en help mee!

Waar wandel je fijner dan in de natuur? Onverharde paden bieden loopcomfort, de puurste beleving en rust in het hoofd. Helaas verdwijnen veel onverharde paden in hoog tempo. In oktober startte Wandelnet daarom de campagne 'onverhard wandelen', om aandacht te vragen voor de onverharde wandelroutes die in gevaar zijn. Met jouw steun kunnen we ons inzetten voor het beschermen en onderhouden van de onverharde paden!

Ik wil donateur worden

Onverhard wandelen in gevaar

Helaas verdwijnen veel onverharde paden in rap tempo. Ze worden geasfalteerd, afgesloten of wandelroutes verliezen hun doorgang over wegen en spoorwegen. Met jouw steun kunnen we onverharde maatregelen treffen om dat te voorkomen! Een donatie helpt Wandelnet om in het hele land de onverharde natuurpaden te onderhouden en te beschermen. Help je mee onverharde wandelpaden te beschermen?

Ik wil doneren

Hippolytushoef (52).JPG

Ik wil eenmalig doneren

Nergens aan vastzitten, maar wil je wel graag Wandelnet steunen? Kies voor een eenmalige donatie van een bedrag naar eigen keuze!

Eenmalig doneren
Biesboschpad 08. Modellen -7-min.jpg

Ik wil donateur worden

Jaarlijks Wandelnet steunen als donateur en daarnaast leuke extra's ontvangen? Kies een bedrag naar eigen voorkeur en word donateur!

Vaste donateur worden
Trekvogelpad.JPG

Schenken of nalaten

Vind je het belangrijk dat onverharde wandelroutes in de toekomst blijven bestaan? Overweeg om Wandelnet op te nemen in jouw testament

Lees het opiniestuk

Voorbeelden in de praktijk

Wandelnet zet zich dagelijks in op allerlei vlakken op het gebied van wandelen, want daar komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Niet alleen het uitzoeken van mooie routes en het zorgen voor toestemming om ergens te mogen lopen of markeren. In Nederland is het ook een uitdaging om de kwestbare infrastructuur van de wandelaar te beschermen en te behouden. Daarom zet Wandelnet zich in om politiek aandacht te vragen voor wandelen, zodat er ruimte blijft om veilig en aantrekkelijk te voet te gaan. As voorbeeld het Gelderse Epse. Daar hebben we ons samen met buurtbewoners ingezet voor een prachtig, karakteristiek zandweggetje. De gemeente wilde asfalteren, ten koste van bomen, ecologie, karakter en het plezier van de wandelaar. Maar het ziet ernaar uit dat het niet doorgaat. Met gebundelde krachten hebben we dat bereikt! Ontdek meer obstakels die recent zijn overwonnen hieronder. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

  • Agressief gedrag boer leidt tot verlegging Kerkpad

  • Opiniestuk in dagblad Trouw "Tunnelvisie Prorail"

  • Apeldoorn te Voet kan met bruggetje door de polder

Over de belangen voor wandelaars

Een ode aan het onverharde pad

Actievoordeel:

Als je Wandelnet voor 1 februari 2022 machtigt voor een jaarlijkse donatie van minimaal €20, ontvang je leuke extra's:

  • Bekende wit-rode Wandelnet speldje
  • LAW-Overzichtskaart
  • Jaarabonnement wandelkrant ‘te voet’
  • En 10% donateurskorting op alle wandelgidsen!

    Ik wil doneren