Onverhard wandelen | Provincie Drenthe

Drenthe

Onverhard wandelen in de provincie Drenthe.

Hijkerveld - 11 km

Het Hijkerveld behoort tot de grootste heidevelden van Drenthe en ligt bij Hijken. Grote delen waren tot in de ijzertijd in gebruik als woongebied. De ijzertijdboeren maakten gebruik van kleine omwalde raatakkers, celtic fields genaamd. Overblijfselen van deze prehistorische akkers liggen op de heide. Ook grafheuvels en oude karrensporen wijzen op vroegere bewoning. Het gebied is daarna eeuwenlang alleen maar voor beweiding gebruikt

Type onverhard: graspad, zandpad, bospad en karrenspoor

Download omschrijving

Kaart onverhard Drenhte

Hoe kom ik er?

  • Start-en eindpunt: parkeerplaats Hijkerveld, Hijkerweg 15
  • Bereikbaarheid: auto en openbaar vervoer
  • Bewegwijzering: paaltjes met paarse kop, geel-rood gemarkeerd (Drenthepad)
  • Type: rondwandeling   

Volg vanaf de parkpeerplaats parkeerplaats Hijkerveld de paaltjes met paarse koppen. Bij de Ensinkkooi (schaapskooi) op het fietspad rechtsaf, volg de markeringen van het Drenthepad (geel-rood, alternatieve route). Over een lange rechte weg. Aan het einde van de weg rechtsaf,  onverharde zandpad op. Na ruim 1 km komt er parallel een fietspad naast het pad. Ca 100 m doorlopen tot Erfgoedlogies B&B Diependal. Rechtsaf, oprijlaan naar woning, links aanhouden, graspad op. Toegang tot het Natuurgebied rechtdoor. Pad ruim 2 km volgen, zijpaden links en rechts negeren. Voor fietspad, graspad linksaf parallel aan fietspad. Daarna linksaf. Volg markering Drenthepad (geel-rood) en paaltjes met paarse kop.

 Download omschrijving Download gpx

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?