Onverhard wandelen | Provincie Friesland

Friesland

Onverhard wandelen in de provincie Friesland.

Eastermar – 11 km

In het noordoosten van Friesland tussen Dokkum en Drachten ligt een prachtig gebied met bijzondere landschappelijke waarden. En het is niet wat je in eerste instantie in deze provincie verwacht. Ook wel het best bewaarde geheim van Friesland genoemd. In plaats van uitgestrekte weilanden met een kerktoren in de verte en meren met watersporters, tref je in de Noordelijke Friese Wouden een kleinschalig cultuurlandschap met houtwallen om kleine agrarische percelen aan. Het gebied is niet voor niets aangewezen als Nationaal Landschap. Rond Eastermar aan de oostkant van het meertje De Leien is een prachtige rondwandeling uitgezet door het houtwallen- en elzensingelgebied. Voor het overgrote deel loop je over onverharde paden die deel uitmaken van het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden en het Friese Woudenpad.

Type onverhard: graspad, zandpad, karrenspoor en boerenlandpad

Bekijk wandelroute

Kaart onverhard Friesland

Hoe kom ik er?

  • Start- en eindpunt: centrum van Eastermar
  • Bereikbaarheid: openbaar vervoer en auto
  • Bewegwijzering: wit-rood (Friese Woudenpad) en geel-rood (Noardlike Friese Wâlden)
  • Type: rondwandeling  

Navigeer naar startpunt

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?