Onverhard wandelen | Provincie Groningen

Groningen

Onverhard wandelen in de provincie Drenthe.

Beekdal Ruiten Aa – 10 km

Dit pad vanaf Sellingen naar Ter Wisch loopt kriskras door de enorme uitzichten in de verte, met daarnaast bossen, heide, vennetjes, prachtige romantische kanalen en riviertjes met ongerepte natuur. Het is een stuk met onafgebroken zandpaden door het mooiste deel van de provincie Groningen. Vanuit Sellingen gaat de route door een esdallandschap waar overal het riviertje Ruiten-Aa stroomt. Daarna het bos in en een prachtige route over de heide met veel vennetjes en mooie uitzichten bij Ter Borg. Hierna volgt een heel bijzonder natuurgebied in richting Slangenborg om uit te komen bij het schitterende Ruiten-Aa kanaal. Het laatste deel volgt de daar in oorspronkelijke staat teruggebrachte Ruiten-Aa rivier tot aan Ter Wisch, waar een brede strook nieuwe natuur is aangelegd tussen de uitgestrekte landerijen. 

Type onverhard: graspad, zandpad, bospad, karrenspoor en boerenlandpad

Bekijk wandelroute

Kaart onverhard Groningen

Hoe kom ik er?

  • Startpunt: Sellingen, bushalte Westerkamp 6
  • Eindpunt: Ter Wisch, Schaalbergerweg
  • Bereikbaarheid: openbaar vervoer en auto
  • Bewegwijzering: wit-rood gemarkeerd
  • Type: lijnwandeling (Noaberpad)

Voor wie 10 km te weinig vindt, kan het Noaberpad eenvoudig verder gevolgd worden tot Ter Apel, een grotere plaats met meer voorzieningen, om daar vervolgens de bus terug te nemen. 

  Navigeer naar startpunt

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?