Onverhard wandelen | Provincie Noord-Holland

Noord-Holland

Onverhard wandelen in Noord-Holland.

Noord-Hollandse duinen – 15 km

Met bos, open veld en duinen is er volop afwisseling op deze route in Noord-Holland. Onderweg kun je veel dieren zien: van aalscholvers tot Schotse hooglanders. Je wandelt over de Oude Schulpweg, waarover de schelpvissers hun karren voorttrokken en langs voormalig duinbouwland. Na een infiltratieveld voor drinkwater vervolg je het Duin- en Polderpad door afwisselend binnenduinbos. Halverwege verandert het landschap abrupt. Een prachtige route slingert over hoge grasduinen en door diepe dalen naar het strand bij Egmond aan Zee.

Type onverhard: duinpad, bospad en karrenspoor

Bekijk wandelroute

Kaart onverhard Noord-Holland

Hoe kom ik er?

  • Startpunt: station Castricum
  • Eindpunt: Egmond aan Zee, halte Busstation lijn 165
  • Bereikbaarheid: trein en bus
  • Bewegwijzering: wit-rood gemarkeerd (NS-wandeling)
  • Type: lijnwandeling 

Voor deze wandeling moet iedere wandelaar in het bezit zijn van een toegangsbewijs van het Noord-Hollands Duinreservaat (€ 1,80), te koop begin van de route.

Navigeer naar startpunt

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?