Onverhard wandelen | Provincie Utrecht

Utrecht

Onverhard wandelen in de provincie Utrecht.

Heuvels en uitzichten - 15 km

Het is veel klimmen en dalen en daar word je voor beloond! Je begint bij het betoverende kasteel Amerongen, waar de meest bijzondere vogels te spotten zijn. Dan loop je door naar de beboste heuvels rond de Elsterberg. Hierna kom je door de voormalige Plantage Willem III, waar voorheen tabaksteelt plaatsvond. Nu is de Plantage een natuurgebied waar paarden en runderen grazen. In dit gebied loop je onder andere door een droog beekdal en kom je langs een vennetje. Verderop bereik je het uitzichtpunt Kwintelooyen dat je vanuit de provincie Utrecht een prachtig uitzicht biedt over de Gelderse Vallei. Aangekomen in Rhenen vind je de Cunerakerk, bekend als een van de mooiste laatgotische hallenkerken van Nederland. De route verlaat Rhenen via een slingerend weggetje lang de Rijn. 

Type onverhard: zandpad, bospad en karrenspoor

Bekijk wandelroute

Kaart onverhard Utrecht

Hoe kom ik er?

  • Startpunt: Amerongen, bushalte Amerongen Dorp
  • Eindpunt: Rhenen, bushalte Rhenen stad
  • Bereikbaarheid: bus, auto
  • Bewegwijzering: wit-rood gemarkeerd 
  • Type: lijnwandeling (Trekvogelpad)
  • Kernmerken: rivieren en kanalen, landgoederen, bosrijk en boerenland.

Wil je langer lopen, verleng dan de route met 4,5 km tot het militaire ereveld Grebbeberg.

Navigeer naar startpunt

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?