Wandel naar je Werk-dag 2020

In 2015 vond de eerste editie plaats van de Wandel naar je Werk-dag. Een nationaal evenement dat in 2020 op 2 april alweer haar 5 jarig jubileum viert. De dag biedt mensen de kans om lopen een keer uit te proberen als andere manier om je te verplaatsen en maakt mensen bewust van de voordelen van bewegen tijdens je werkdag. Samen met iedereen in Nederland gaan we daarom op 2 april wandelend naar werk. Alleen of met collega's, doe jij mee? 

Alle stappen tellen

De Wandel naar je Werk-dag biedt jou de kans om lopen een keer uit te proberen als manier om je te verplaatsen. Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar om de hele afstand naar het werk te lopen. Daarom tellen alle stappen mee. Parkeer eens wat verder weg dan normaal, loop van je huis naar de trein, van de bus naar je bureau óf helemaal van je voordeur naar de kantoordeur. Deelnemer Johan deed al eerder mee en vindt het heerlijk om de auto deze dag te laten staan: “Ik kon een keer wandelend langs de file!”.

Een fit brein

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Toch hebben veel Nederlanders werk waarbij ze langdurig zitten. Dat is een groot probleem, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in een videoboodschap voor de Wandel naar je Werk-dag. Volgens hem houdt je hiermee niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit”.