Wandel tijdens je Werk-dag 2021

De landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge
In maart wordt de allereerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge gehouden. Deelnemende bedrijven gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen in het kader van Wandelen tijdens je Werk-dag. Uit een peiling van Stichting Wandelnet blijkt dat meer mensen tijdens de coronacrisis en de lockdown wandelen; ook tijdens het (thuis)werken. Veel mensen gebruiken daarvoor de app Ommetje van de Hersenstichting. De twee stichtingen slaan de handen daarom ineen en organiseren samen de eerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge. 

Meer informatie over aanmelding, werkwijze en ranking volgt snel. Kun je niet wachten, meld je hieronder dan vast aan om op de hoogte te blijven.

Houd me op de hoogte

OMMETJE-BEDRIJVENCHALLENGE-V1.png

Doe mee aan ons (thuis)werk-wandelonderzoek

Uit een peiling die Stichting Wandelnet afgelopen zomer heeft uitgevoerd, blijkt dat veel meer mensen zijn gaan wandelen tijdens de coronacrisis dan voorheen. Veel wandelaars (69%) lopen zowel in eigen omgeving als in een ander gebied. De belangrijkste redenen om te gaan wandelen zijn om fit en gezond te worden of te blijven, voor ontspanning en natuurbeleving. Met deze winterpeiling willen wij te weten komen HOE werkend Nederland wandelt tijdens een (thuis)werkdag. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten.

Enquête

pexels-ekaterina-bolovtsova-4049875.jpg

Een fit brein

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Toch hebben veel Nederlanders werk waarbij ze langdurig zitten. Dat is een groot probleem, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in een videoboodschap voor de Wandel naar je Werk-dag. Volgens hem houd je hiermee niet alleen je lijf fit, maar ook je brein. Erik Scherder ontwikkelde samen met de Hersenstichting de Ommetje-app. 

De Ommetje-app

Aansluitende projecten

Vanuit Wandelnet organiseren wij de Wandel tijdens je Werk-dag niet zomaar. Door middel van de Wandel tijdens je Werk-dag maken we werknemers en werkgevers bewust van de gezondheidsvoordelen van bewegen tijdens werk. Ook tonen we het belang van voetgangers aan tonen. Hieronder twee projecten die aansluiten op de Wandel tijdens je Werk-dag. 

Liggend2

Werken in Beweging

Thuiswerken is topsport. Werken in Beweging helpt jou om productiever, creatiever en gezonder te zijn. Bekijk hier tips om thuis in beweging te blijven, lees wat je als werkgever kunt doen en download de toolkit. 
Werk je mee?

Wandelnet_Werken in Beweging_3.png

Ruimte voor Lopen

Het platform Ruimte voor Lopen is een plek voor uitwisseling en samenwerking, bedoeld voor organisaties en professionals die meer ruimte voor lopen willen creëren. Meer ruimte voor lopen in het hoofd, in het beleid en buiten.

Meer informatie

190919 Definitieve logo Ruimte voor lopenjpg

De landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge

Mis het niet!