Wandel tijdens je Werk-dag 2021

De Wandel naar je Werk-dag wordt: De Wandel TIJDENS je Werk-dag! "Werk thuis, tenzij het niet anders kan" is nog steeds de basisregel die voor iedereen geldt. Werkend Nederland werkt al geruime tijd thuis. Thuiswerken vraagt veel van je zowel mentaal als fysiek. Voldoende blijven bewegen wordt geadviseerd. Met de campagne "Wandel tijdens je Werk-dag" op 8 april wil Wandelnet werkend Nederland in beweging krijgen. Juist nu.

Er wordt meer gewandeld. 66% van de respondenten heeft door de corona-maatregelen meer gewandeld dan in een normaal jaar. 43% is in deze tijd begonnen met wandelen terwijl ze voorheen zelden of nooit wandelden.

- Peilingen Wandelnet (april en aug '20)

Deze organisaties doen al mee...

Op 8 april 2021 lopen duizenden mensen tijdens hun werkdag. Ook jouw organisatie kan zich aanmelden om mee te lopen en zo hun medewerkers aan te moedigen. Kijk hier voor een overzicht van de deelnemende organisaties in 2019 en van dit jaar. 

Deelnemende organisaties 2019

Deelnemende organisaties 2021
Digiheidag iconen_Ondernemen_Zwart_basis.png

Welke type (thuiswerk)wandelaar ben jij?

Sinds de Coronacrisis werken we zoveel mogelijk thuis. Wetenschappers drukken ons wel in deze tijden van crisis op het hart: blijf in beweging. In de wandel-wereld zijn veel wandeltypes te herkennen, denk bijvoorbeeld aan de langeafstandsloper, de met de hond wandelaar, de stadswandelaar. Er zijn immers allerlei manieren waarop je kunt wandelen. Welke type wandelaar ben jij tijdens het (thuis)werken? Binnenkort start ons onderzoek!

Een fit brein

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Toch hebben veel Nederlanders werk waarbij ze langdurig zitten. Dat is een groot probleem, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in een videoboodschap voor de Wandel naar je Werk-dag. Volgens hem houdt je hiermee niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit”.

Aanmelden organisatie

Wil jij jouw organisatie aanmelden voor de Wandel tijdens je Werk-dag 2021 op 8 april? Super leuk! Meld je hier aan:

Aanmelden als organisatie

Individueel aanmelden

Wil jij ook meedoen aan de Wandel tijdens je Werk-dag 2021 op 8 april? Meld je hieronder direct aan.

Aanmelden als individu

Aansluitende projecten

Vanuit Wandelnet organiseren wij de Wandel tijdens je Werk-dag niet zomaar. Door middel van de Wandel tijdens je Werk-dag maken we werknemers en werkgevers bewust van de gezondheidsvoordelen van bewegen tijdens werk. Ook tonen we willen we het belang van voetgangers aan tonen. Hieronder zijn twee projecten te vinden die hierop verdergaan.  

Ruimte voor lopen

Werken in Beweging

Wandelnet en Fietsersbond brengen samen Werken in Beweging. We vormen met belanghebbende partijen een alliantie die bewegen naar, tijdens en van het werk stimuleert. Zo werken we aan een onafhankelijk kennisplatform voor werkgevers en onderzoeken we de gezondheidseffecten van het stimuleren van actieve mobiliteit en bewegen tijdens werk.
Werk je mee?

Wandelnet_Werken in Beweging_3.png

Ruimte voor Lopen

Platform Ruimte voor Lopen is een samenwerking van organisaties en professionals die willen bijdragen aan meer ruimte voor lopen in Nederland. Meer ruimte voor lopen in het hoofd, in het beleid en buiten. Het platform maakt het gezamenlijk belang van lopen zichtbaarder, vergroot en verbindt de kennis over lopen en deelt goede voorbeelden. Het biedt een plek voor uitwisseling en samenwerking. Meer informatie

190919 Definitieve logo Ruimte voor lopenjpg

Wandel tijdens je Werk-dag 2021

Mis het niet!