Geert de Groot, Eric Giesbers, Ieme Zijlstra, Gerrit Bekedam en Jan Kreling

Belangenbehartigers provincie Overijssel

Twentepad_etappe_3.jpg

Wandelen over het Twentepad

Het Twentepad biedt wandelaars een goed beeld van de gevarieerdheid van de Twentse noordoosthoek.

Lees meer

Geert de Groot is de nieuwe coördinator belangenbehartiging in Overijssel. Hij is de opvolger van Eric Giesbers die als gewoon lid onderdeel van het team blijft.

Wie is Geert?

"Ik ben 66 jaar en was voor mijn pensionering werkzaam bij Rijkswaterstaat, de Dienst Landelijke Gebieden en het Kadaster. Ik wandel graag, maar trek er ook vaak op uit met de camper en ben een enthousiasme bezoeker van rockconcerten. Je kunt me zien op Down the Rabbithole in Beuningen en het Holland International Bluesfestival in Grolloo.

Op de dag dat ik met pensioen ging, las ik in de nieuwsbrief van Wandelnet de vacature voor een belangenbehartiger in Overijssel. Ik heb me aangemeld bij Frank en kort daarna hebben we samen gewandeld in de Vreugderijkerwaard bij Zwolle om er over te praten en nu ben ik inmiddels aan de slag".

Wat zijn de speerpunten voor de komende tijd?

"De Niet Actief Bewaakte Spoorwegovergangen (NABO's) zijn en blijven een speerpunt van ons team. Daarnaast zijn er een aantal oversteken op provinciale wegen, de N-wegen, die om onze aandacht vragen. We hebben als team ook besloten om aan de slag te gaan met de voorbereiding op de verkiezingen voor de Provinciale Staten; wandelen moet een plekje krijgen in de partijprogramma's en later ook in een te sluiten coalitie-akkoord. Maar we richten ons ook op de tegelijkertijd te houden Waterschapsverkiezingen. Daar kunnen we ook steun zoeken voor het wandelen, bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van waterschapsterreinen voor wandelaars.

Wat zijn aandachtspunten op de lange termijn?

"Ik denk dat het belangrijk is om op de lange termijn het enthousiasme voor het wandelen in de volle breedte vast te houden. Ik wil graag kijken naar de mogelijkheden van meer thematische wandelroutes. Met thema's die aansluiten bij actuele onderwerpen, zoals natuurbeheer en klimaatverandering. Voor onze wandelroutes zou ik ook willen nadenken over een betere 'branding'. Je ziet dat ze dat in Duitsland bij bekende routes zoals de Hunsrucksteig of de Rothaarsteig heel goed doen. Dat hele regio zich verbindt met zo'n route; routes hebben een eigen, herkenbaar logo en horeca speelt erop in."

Team belangenbehartigers breidt zich uit

"Tot voor kort bestond het team belangenbehartigers uit vier mannen. Maar dat verandert nu gelukkig, we zijn blij dat er ook twee, ook nog wat jongere, dames het team komen versterken. Bovendien wonen ze beide in twee 'witte vlekken' voor de belangenbehartiging, namelijk in de Kop van Overijssel en in Oost-Twente".

Wandeltip

"Wandelen langs de mooiste rivieren van ons land! Langs de Vecht met het Vechtdalpad en natuurlijk ook langs de IJssel met ons eigen Hanzestedenpad."

belangenbehartigers overijssel

Van links naar rechts: Jan Kreling, Gerrit Bekedam, Eric Giesbers, Geert de Groot, Ieme Zijlstra.

Nieuws- en blogberichten belangenbehartiging Overijssel

  1. staphorst.jpg

    7 mei 2021 om 10:00 Wandelnet

    Belangenbehartigers Overijssel zetten wandelpaden op de kaart

Bekijk alle blogs