Wandelen in Overijssel

De regio's Twente, Vechtdal, Waterreijk Weerribben Wieden, Salland en IJssel & Delta zorgen voor afwisseling en mooie landschappen waar je als wandelaar graag doorheen trekt. Coulissenlandschappen, bossen, landgoederen, Hanzesteden, rivieren en uiterwaarden. Overijssel heeft het allemaal.

Toon wandelroutes in Overijssel

Rondwandelingen over LAW's en Streekpaden in Overijssel

We inspireerden eerder veel wandelaars tot een #rondjelopen, gewoon vanuit huis of hun directe omgeving. Veel mensen deelden hun ervaringen met ons; de mooie plekjes die ze ontdekten en de energie die ze er van kregen. Maar de behoefte aan grotere rondwandelingen bleek groot. Als vervolg presenteren we je daarom nu de ‘Wandelnet rondwandelingen'; stevige, rondgaande wandelingen over een LAW, een Streekpad of een combinatie daarvan. Heerlijk voor iedereen die wat meer kilometers wil maken en het wit-rood en geel-rood niet kan missen. Wil je zelf een route maken voor een rondwandeling? Gebruik dan onze routeplanner waarin ook alle wandelnetwerken in Nederland zijn opgenomen. 

Kerk_Vollenhobe_Overijssels_Havezathenpadet.jpg

Rondje Vollenhoven en Weerribben over Overijssels Havezathenpad

Lengte 27,6 km - De rondwandeling volgt de contouren van natuurgebied De Wieden en gaat terug langs het Zwarte Water naar Vollenhoven.

Naar de rondwandeling Naar de rondwandeling
Zwolle.jpg

Rondje Zwolle en Windesheim over Overijssels Havezathenpad en Hanzestedenpad

Lengte 34 km - De dagwandeling leidt je van Windesheim naar de wateren rond Zwolle en langs de IJssel en Huis te Windesheim weer terug.

Naar de rondwandeling Naar de rondwandeling
Spijkerbosch op rondje Olst over Hanzestedenpad

Rondje Olst over het Hanzestedenpad

Lengte 11,6 km - Door een zeer afwisselend agrarisch landschap met kleinschalige bosgebieden en nieuw opengestelde schouwpaden.

Naar de rondwandeling Naar de rondwandeling

LAW's en Streekpaden in Overijssel

 • Overijssels Havezathenpad

 • Noaberpad

 • Maarten van Rossumpad

 • Marskramerpad

 • Pieterpad Deel 1

 • Trekvogelpad

 • Hanzestedenpad

 • Twentepad

Nieuws- en blogberichten Overijssel

 1. Close-up wandelen over bruggetje boerenlandspaden © Wandelnet - Ad Snelderwaard.jpg

  4 juli 2024 om 16:00 Wandelnet

  Heel Nederland wandelt, maar waar precies?

 2. veer Millingen aan de Rijn.JPG

  4 juli 2024 om 09:00 Lea van Someren

  Ode aan de veerpont (deel 1)

 3. afsluiting fiets-voetpad over Oranjesluizen bij Amsterdam.png

  10 juni 2024 om 09:00 Lea van Someren

  Meld problemen langs de route op meldpuntroutes.nl

 4. VPRO_Dwars-door-de-Lage-Landen_still-7-c-De-chinezen.jpg

  27 mei 2024 om 11:00 Lea van Someren

  De Nederlandse kilometers van Dwars door de Lage Landen zitten erop

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN OVERIJSSEL

IJsselpad

Het IJsselpad is een langeafstandswandelpad over de gehele lengte langs de IJssel. Het pad is opgedeeld in elf etappes. Het begint bij het punt waar de IJssel zich bij Westervoort van de Rijn afsplitst en het eindigt bij Ramspol, aan het einde van de IJsselmonding. Daartussen loopt het zo veel mogelijk langs de IJssel, over de dijk of door de uiterwaarden. 

IJsselpad
Duursche Waarden Olst.jpg

Hanzestedenpad

Het Hanzestedenpad volgt de sterk meanderende IJsseloever. Over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Soms iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten en natuurlijk langs de hanzesteden zoals Hasselt en Zwolle.

Hanzestedenpad

Wandelnetwerk Salland

Deventer

Het wandelnetwerk Salland knoopt 735 kilometer aan wandelpaden aan elkaar. Wat de wandelroutes allemaal gemeen hebben is dat zij de mooiste plekje van Salland laten zien. Je komt tijdens je wandeling bijvoorbeeld langs historische steden uit het Hanzetijdperk zoals Deventer en pittoreske dorpjes zoals Raalte.

Wandelnetwerk Salland

Belangenbehartigers provincie Overijssel

Ieme Zijlstra, Gerrit Bekedam, Jan Kreling, Eric Giesbers en Geert de Groot vormen samen het team van belangenbehartiging in de provincie Overijssel. Ze proberen invloed uit te oefenen op de Omgevingsvisies en Omgevingsplannen en onderhouden contacten met de routebureaus en de padcoördinatoren in Overijssel.

Van links naar rechts: Jan Kreling, Gerrit Bekedam, Eric Giesbers, Geert de Groot, Ieme Zijlstra.Lees meer
belangenbehartigers overijssel.jpg