Biesboschpad

Beleef de Biesbosch ... op het Biesboschpad

Woeste storm, dijkdoorbraken en overstromingen … de Sint Elisabethsvloed overspoelde 600 jaar geleden een deel van Holland en Brabant. Het nieuwe Streekpad (geel-rood gemarkeerd in beide richtingen) Biesboschpad volgt globaal de contouren van hoever het water tijdens die vloed in 1421 kwam. De rondwandeling brengt je in etappes rond Nationaal Park de Biesbosch, het zeer waterrijke natuur- en recreatiegebied met de zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. De Biesbosch waar je kans hebt de zee- en visarend te spotten en knaagsporen van de bevers te zien. Vergeet je verrekijker niet!

Via het vestingstadje Geertruidenberg wandel je door het polderlandschap naar Hoge Zwaluwe, van Strijensas naar Dordrecht, Kop van ‘t Land en langs de Biesbosch en het Biesboschmuseum door de Noordwaard polder naar Werkendam en via Waalwijk terug naar Geertruidenberg. Pontjes brengen je naar het volgende 'eiland'.

Naar het route-overzicht

zeearend Archief Biesbosch MuseumEiland

Aanbevolen etappes

 • Kop van 't Land-Werkendam

 • Dordrecht-Kop van 't Land

 • Waalwijk-Drongelen

Nieuws- en blogberichten Biesboschpad

 1. biesboschpad.jpg

  13 januari 2022 om 12:00 Wandelnet

  Biesboschpad op shortlist Wandelroute van het Jaar

 2. Wilgenbomen bij Biesboschmuseum.JPG

  10 december 2021 om 10:00 Wandelnet

  Biesboschpad op longlist Wandelroute van het Jaar 2022

 3. Biesboschpad opening gedeputeerde ankie hans 240921 -160.jpg

  24 september 2021 om 20:15 Wandelnet

  Zuidhollands gedeputeerde Anne Koning en initiatiefnemer Hans Kuijpers ontvangen nieuwe Wandelnetgids Biesboschpad

 4. Noorderwaard_Polder.jpg

  24 september 2021 om 14:00 Henrie van Zoggel

  Ode aan het Landschap - Nationaal Park de Biesbosch

Bekijk alle blogs

Wandelgids Biesboschpad

‘De strijd tegen en met het water’ vormt het thema van dit streekpad dat start in Dordrecht en je via Strijensas, Moerdijk, Drimmelen, Waalwijk, Drongelen, Hank en Werkendam rond het Nationaal Park de Biesbosch leidt.

Prijs: € 19,45 / Donateursprijs € 17,50 / Aantal pagina's: 148

Naar de webwinkel
cover-biesboschpad.jpg

Achtergrond Biesboschpad

Interview Hans Kuijpers

Henrie van Zoggel van de redactie van de vrijwilligersnieuwsbrief van Wandelnet wandelt met Hans Kuijpers over het nieuwe streekpad Biesboschpad rond Drimmelen. Hans vertelt over het zijn idee voor het pad, 600 jaar Sint Elisabethsvloed, de strijd tegen het water en zijn favoriete kilometers op dit nieuwe streekpad rond Nationaal Park de Biesbosch.

Lees meer
Biesboschpad_Beeld_Griendwerker_Drimmelen.jpg

Hans Kuijpers vlogt over het Biesboschpad

Het Biesboschpad is een wandelpad langs alle cultuurhistorische hoogtepunten in de Biesboschregio. Initiatiefnemer Hans Kuijpers heeft het pad samen met Wandelnet gerealiseerd. Hans is samen met zijn vrouw Els op verkenning gegaan en neemt je in een aantal vlogs alvast mee op pad.

Naar de vlogs
Hans_Kuijpers_padcoördinator_Biesboschpad.jpg

TV-serie 600 jaar na de Sint Elisabethsvloed

Na de Vloed – Dordrecht en het water: toen, nu en straks’ volgt in vier afleveringen de zoektocht van de nieuwsgierige Bosse Beckers over het Eiland van Dordrecht naar de gevolgen van de Sint ElisabethsvloedBosse verplaatst zich per elektrische fiets over het eiland. Op prachtige locaties ontmoet hij mensen die antwoord kunnen geven op als ‘Wat is er allemaal verdwenen door de vloed?

Kijk hier
Biesboschpad_Wilgentenen.jpg

Biesbosch MuseumEiland

Het museum over de Biesbosch bij Werkendam is een prima uitvalsbasis om de Biesbosch te verkennen. Na het museumbezoek strijk je lekker neer op het terras of je vervolgt je wandelroute.  

Biesbosch MuseumEiland
biesboschmuseum.jpg

Het Biesboschpad is mede mogelijk gemaakt door:

logos financierders biesboschpad