De verrassende U

De verrassende U

30 oktober 2019 - Paul van Dommelen

Vrijwilliger van Wandelnet Paul van Dommelen wandelt met in de hand de wandelgids van het Zuiderzeepad. Een uitdagende wandeling van 490 km rond de voormalige Zuiderzee. Via een serie van blogs neemt hij ons mee in zijn ervaringen. 

Zuiderzeepad_weidemolen_langs_de_Scheene.jpg

In Munnikeburen  (km 311) kom je in de verleiding om rechtdoor naar de koffie te lopen. Weersta die verleiding en volg het Zuiderzeepad naar rechts. Verrassend is meteen de architectuur van sommige huizen. Wat een uitzicht hebben die bewoners op de petgaten! Met het bootje voor de deur kun je eindeloos varen. Voorbij de petgaten gaan we naar links. De bemanning van een bootje van Staatsbosbeheer wijst ons op prachtige doorkijkjes. Een ree kijkt ons lang na en loopt pas weg als wij haar weiland voorbij zijn. Ook langs de Scheene zijn heel wat huisjes gerestaureerd.  Bij één van die huizen staat een zonnepanelenboom en in de verte wenkt de molen bij de Scheenesluis. Maar eerst lopen we nog langs een paar weidemolentjes, die gelukkig nog in gebruik zijn. Dan lopen we linksaf via een oud gemaal naar de Oldelamerbrug, het einde van de U.  Als we de weg willen oversteken moeten we wachten voor  de leden van deJumbo-Visma schaatsploeg die net zo hard kunnen fietsen als ze schaatsen. Maar eenmaal aan de overkant, helaas…… geen koffie, de koffiezaak is dicht!

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?