Waarom Hugo de Jonge adviseert om te wandelen

Waarom Hugo de Jonge adviseert om te wandelen

19 november 2020 - Wandelnet

Dinsdag keek ik samen met 8,5 miljoen andere Nederlanders naar de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge. En als je bij Wandelnet werkt, dan was dit keer de meest opvallende passage toch die van Hugo de Jonge. Hij zei: ‘ga vooral iedere dag een half uurtje wandelen’.

hugo de Jong (2).jpg

"Vaccinatie, innovatieve behandelingen, grootschalig testen - het helpt ons allemaal, het geeft perspectief. En we kunnen ook zelf wat doen. En nu denkt u vast: daar komt weer een appèl om maatregelen in acht te nemen en dat is ook belangrijk, zeker. Maar ik wil hier nu aandacht vragen voor wat veel artsen en deskundigen ons adviseren: gezond leven maakt je weerstand beter. En van bewegen voel je je ook beter. Een half uurtje wandelen - zelfs dat kan al een groot verschil maken voor onze gezondheid."

Wandelen is weliswaar geen vaccin tegen corona, maar is wel een effectief, bewezen en gratis medicijn tegen kwalen die in deze crisis de kop opsteken. Iedere dag wandelen zorgt voor minder stress, minder depressieve gevoelens en niet dikker worden. Maar wandelen voorkomt niet alleen kwalen. Het zorgt ook voor positieve effecten zonder dat je al ergens last van hebt: je wordt er creatiever en productiever van. Het zorgt zelfs voor een betere weerstand, waardoor je minder vatbaar bent om ziek te worden. 
Lees hier meer over de Waarde van wandelen.

En dat alles is al bewezen! Of zoals één van onze vrijwilligers twitterde: “ook al heeft De Jonge het niet eerder gezegd; ik heb het lekker toch gedaan”.

Dus aan al die mensen die het wandelen nog niet ontdekt hebben, doe ik van harte de oproep tot een #rondjelopen iedere dag. En ik verklap het maar vast: wandelen is niet alleen gezond, maar ook nog eens hartstikke leuk!

Voor de tekst van een persconferentie wordt waarschijnlijk ieder woord minstens drie keer gewogen. Daarmee krijgt de oproep voor een #rondjelopen de waarde mee die het verdient. Want dat belang onderschrijven we bij Wandelnet natuurlijk van harte.

Ankie van Dijk
directeur Wandelnet

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?