Estafettestokje in beweging: directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel

Estafettestokje in beweging: directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel

2 mei 2021 - Wandelnet

 

Marc van den Tweel  portret - c Erik van der Burgt (2).jpg

Marc van den Tweel neemt het stokje over van Ankie van Dijk, directeur Wandelnet

Naam: Marc van den Tweel
Functie: algemeen directeur van Natuurmonumenten en vanaf oktober 2021 algemeen directeur NOC*NSF
 
Vraag van Ankie van Dijk directeur Wandelnet aan Marc van den Tweel: 'Je verruilt Natuurmonumenten voor NOC*NSF; heeft bewegen/actief zijn een rol gespeeld bij deze beslissing?’: "Natuurlijk, sport en bewegen zijn van grote betekenis voor de samenleving, ook voor mij persoonlijk. Buiten actief zijn, sporten, recreëren, dat hoort overigens ook zeer bij Natuurmonumenten. We willen de natuur beschermen, maar ook zoveel mogelijk mensen daarvan laten genieten; actief en passief."

Combineer je werken en wandelen wel eens?: (bijv walking meeting of wandelen bellen)"Jazeker, werkoverleggen doe ik met een zekere regelmaat wandelend. Dat werkt eigenlijk wel heel erg goed. Je praat op de een of andere manier dan toch anders met elkaar."

Wandelen (op een werkdag?) is voor mij belangrijk, omdat ... "je daarmee even je zinnen verzet, even bijtankt. Ik doe het overigens te weinig, moet ik bekennen."

Hoeveel minuten wandel je gemiddeld op een dag?: "Ik zou het niet weten, dat houd ik niet bij. Wel kijk ik af en toe op mijn telefoon om te zien hoeveel stappen ik per dag zet. Dat is in de praktijk dan toch vaak minder dan je zou willen."

Favoriet wandelgebied: "De Klompenpaden in de Gelderse Vallei en de dijkjes van de Grebbelinie."

Als ik ‘minister voor wandelen’ was, dan zou ik het eerst … "het buitengebied beter gaan ontsluiten voor wandelaars. Grote delen van Nederland zijn nu niet toegankelijk en daar kan de overheid ook zelf, als groot grondbezitter, wat aan doen."

Ik geef dit wandel-estafettestokje door aan: "Marga de Jager, de nieuwe algemeen directeur van de ANWB met de vraag hoe zij aankijkt tegen bewegwijzering voor wandelaars."
 

Lees meer over