Estafettestokje in beweging: Rotterdamse wethouder Judith Bokhove

Estafettestokje in beweging: Rotterdamse wethouder Judith Bokhove

7 april 2022 - Wandelnet

Rotterdamse Wethouder voor mobiliteit, jeugd en taal Judith Bokhove neemt het Wandelnet-estafettestokje over.

Wandel Tijdens Je Werkdag 2022

Naam: Judith Bokhove
Functie: Wethouder mobiliteit, jeugd en taal

Waarom is Rotterdam een wandelstad?
Rotterdam zet de voetganger op een voetstuk. In 2019 hebben we het programma Rotterdam Loopt gepresenteerd, omdat lopen belangrijk is en om het een vast beleidsonderdeel te maken in Rotterdam. We weten dat Rotterdammers het heel prettig vinden om langs het water of in het groen te lopen. Als we ergens in de stad aan het werk gaan en een gebied opnieuw inrichten, hebben we direct minimale doelen om het gebied voor voetgangers te verbeteren en toegankelijker te maken. Om wat voorbeelden te geven: Rotterdam heeft 3250 km aan stoep en recentelijk is de Coolsingel aangepakt, waardoor er 55 duizend voetgangers per dag kunnen lopen. Ook is gemeente Rotterdam dit jaar host van de Wandel Tijdens Je Werkdag, waar we met de lancering van weetingroutes wandelend vergaderen stimuleren.

Combineer je werkend en wandelen wel eens?’
Ja, zeker. Lopen is leuk, je beleeft de stad op een bijzondere manier, omdat je op veel meer plekken kunt komen dan wanneer je met de auto reist. Je ziet veel meer dingen en ontmoet leuke mensen. Als je bijvoorbeeld op een van onze 9880 bankjes gaat zitten en een gesprek aangaat met iemand die er al zit. Of als je naar een van de 1208 verblijf en speelplekken in onze stad loopt. Dat lukt niet met de auto.

Wandelen (op een werkdag) is voor mij belangrijk, omdat…
Lopen gezond is. Voor de stad: je vervuilt de lucht niet als je loopt. En lopen is ook gezond voor jezelf, bewegen is gezond voor je lichaam en voor je geest. Na een half uur wandelen voelen mensen zich energieker en het verhoogt je creativiteit. We willen de werknemers in onze stad dus verleiden vaker te lopen en een weetingroute helpt daarbij.

Hoeveel stappen zet je gemiddeld op een dag?
Tussen de 6.000 en 8.000 per dag. Daarnaast pak ik dagelijks de fiets.

Favoriet wandelgebied:
Op de Wandel Tijdens Je Werkdag hebben we drie weetingroutes geopend rondom Rotterdam Centraal Station. Die ga ik zeker de komende tijd gebruiken voor wandelende vergaderingen. Ik raad iedereen die in Rotterdam woont en/of werkt dat ook eens te doen. Je vindt de routes hier: rotterdam-centraldistrict.nl/rcdwalks

Als ik ‘minister voor wandelen’ was, dan zou ik het eerst…
De campagne “Wil je met me lopen” uitrollen. Met behulp deze campagne hebben we namelijk in Rotterdam een goed beeld gekregen van bezoekers waar zij het prettig en juist minder prettig vinden om te wandelen.

Ik geef dit wandel-estafettestokje graag door aan:
Gedeputeerde Arne Schaddelee van Provincie Utrecht. De provincie is volgend jaar de host van Wandel Tijdens Je Werkdag, die plaatsvindt op 6 april 2023.

Blijf op de hoogte!

Eéns per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?