Brabants Vennenpad schoongemaakt

Brabants Vennenpad schoongemaakt

9 april 2022 - Wandelnet

Het is zaterdagmorgen 19 maart. De hele werkgroep van het Brabants Vennenpad is vroeg uit de veren en heeft na een goed ontbijt de wandelschoenen aangetrokken.

schoonmaakdag 2022 Brabants Vennenpad.JPG

Nee, niet om een wandeling te maken maar om te gaan stappen én in een moeite door het pad schoon te maken. Over de hele 258 kilometer. Dat is een heel eind. Met ruim 50 mensen gaan ze van start. Het zijn niet alleen  de leden van de werkgroep maar ook partners, vrienden en familie die zich hebben gemeld.

Padcoördinator Ivan Crost heeft het strak georganiseerd; de hele route is opgedeeld in behapbare delen en de materialen liggen klaar.

Startschot

Na een kopje koffie geeft wethouder Désiré van Laarhoven van de gemeente Boxtel het startschot. De gemeente heeft ruimhartig dit initiatief ondersteund door het verstrekken van grijpers en vuilniszakken. Het belooft een prachtige zonnige dag te worden. Onderweg krijgen we veel belangstelling en heel veel duimpjes en de woorden als “goed bezig”.

Resultaat

Totaal is ca 435 kg opgehaald op deze dag. Het afval bestaat uit plastic, papieren zakdoeken, mondkapjes, blikjes en een paar opmerkelijke zaken zoals luiers en inlegkruisjes. Bij de rustbankjes langs de route vooral héééél vééél peuken.

schoonmaakdag Brabants Vennenpad2

De werkgroep Brabants Vennenpad bedankt de gemeente Boxtel nogmaals voor alle hulp die ze gekregen hebben.

Na afloop zijn er nog verschillende reacties binnen gekomen van verschillende organisaties en gemeenten die hebben laten weten zich te willen aansluiten bij een volgende opruimdag. De werkgroep zal daar zeker graag gebruik van gaan maken. Tot slot mag café Het Groene Woud niet worden vergeten. Zij stelden hun gelegenheid in alle vroegte open voor de schoon-wandelaars.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?