Estafettestokje in beweging: Directeur Corporate Communicatie a.s.r. Boudewijn van Uden

Estafettestokje in beweging: Directeur Corporate Communicatie a.s.r. Boudewijn van Uden

29 maart 2023 - Wandelnet

Directeur Corporate Communicatie van a.s.r. verzekeringen Boudewijn van Uden neemt het Wandelnet-estafettestokje over van Arne Schaddelee, gedeputeerde provincie Utrecht. Wandelnet ging langs voor een spraakmakend interview om te achterhalen hoe wandelvriendelijk a.s.r. verzekeringen eigenlijk is. Benieuwd? Lees en bekijk het interview!

Naam: Boudewijn van Uden
Functie: Directeur Corporate Communicatie a.s.r.

Doet a.s.r. mee aan de WTJW ‘23?

‘Ja, zeker. a.s.r. is continu in beweging en we zien dan ook graag dat onze collega’s voortdurend in beweging zijn, zowel mentaal als fysiek. Vitaliteit is dan ook één van onze belangrijkste thema’s en wandelen hoort daar zeker bij. Daarom roepen we ook iedereen van a.s.r. op om mee te doen aan de Wandel Tijdens Je Werkdag ‘23. Dit doen wij onder andere via onze eigen app a.s.r. Vitality. De app helpt collega’s om meer te bewegen, en al helemaal op 6 april. De ambassadeurs van a.s.r. Vitality stimuleren collega’s intern om mee te doen aan de Wandel Tijdens Je Werkdag ’23.’

Hoe stimuleert a.s.r. wandelen op een werkdag?

‘Dit doen wij op verschillende manieren. We stimuleren collega’s om tijdens de lunch een wandeling te maken. Dit doen we bijvoorbeeld door op ons intranet aan te geven dat een lunchwandeling heel gezond is. Ook wandelen we vaak tijdens een meeting, ook wel de welbekende 'weeting' genoemd. Tijdens een weeting zien we dat er veel creatiever over onderwerpen wordt nagedacht en gesproken dan wanneer we in een vergaderzaal zitten. Wandelen tijdens je werkdag is dus enorm belangrijk, voor jezelf maar ook voor de output.’

Stimuleren jullie wandelen in het woon-werk verkeer?

‘Zeker, we stellen collega’s een NS-businesscard ter beschikking om reizen met het openbaar vervoer te stimuleren. Wanneer je met het OV reist, wandel je automatisch meer. Voor collega’s die toch met de auto komen, stimuleren we dat collega’s iets verder weg parkeren van kantoor. Op deze parkeerplaatsen hebben we bordjes staan waarop staat hoeveel stappen het kost om naar kantoor te wandelen, zodat je precies weet hoe ver je hebt gelopen.’

Hoe geef jij het goede voorbeeld?

‘Door zoveel mogelijk de trap te nemen in plaats van de lift. Daarnaast plan ik sommige afspraken bewust fysiek in, in plaats van via teams, omdat ik dan automatisch meer wandel.’

Organiseert a.s.r. wandelchallenges?

‘Ja. Een voorbeeld van een wandelchallenge die we recent hebben georganiseerd is de traploop run. We hebben veel trappen in het gebouw en hebben gestimuleerd dat collega’s meedoen aan een run in het trappenhuis. Dit was een succes! Daarnaast hebben we stickers op de trapredes geplakt met teksten als “je bent goed bezig” en “jij zit in de goede flow”.’

Wat wil je nog meegeven?

‘Ook al heb je een drukke werkdag, gun jezelf de tijd om een wandelbreak te nemen, wanneer je terug op je werkplek komt voel je je een stuk frisser.’

Aan wie geef je het wandelestaffete stokje door?

‘Ik geef het Wandelnet-estaffetestokje graag door aan Alles Is Gezondheid, heel veel succes en veel wandelplezier allemaal op 6 april!’

Bekijk het interview

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?