Estafettestokje in beweging: Janny de Boer en Ornella van der Ende van Alles is Gezondheid

Estafettestokje in beweging: Janny de Boer en Ornella van der Ende van Alles is Gezondheid

29 maart 2023 - Wandelnet

Janny de Boer en Ornella van der Ende van Alles is Gezondheid nemen het Wandelnet-estafettestokje over van Boudewijn van Uden van a.s.r. verzekeringen. Wandelnet ging langs voor een spraakmakend interview om te kijken hoe wandelvriendelijk 'Alles is Gezondheid' is aan de hand van de wandelflitscheck van Werken In Beweging. In hoeverre is wandelen onderdeel de organisatie? We zochten het uit, bekijk en lees het interview!

Namen: Janny de Boer en Ornella van der Ende
Functies: Netwerkadviseur en Contentspecialist

Doen jullie mee aan de landelijke WTJW '23?

“Alles is Gezondheid doet zeker mee aan de Wandel Tijdens je Werkdag. We vinden bewegen tijdens werktijd heel belangrijk. Wanneer we zelf een wandeling maken merken we hier gelijk de positieve effecten van. We willen hier graag andere organisaties in meenemen.“

Wat gaan jullie doen op 6 april?

“Wij werken in het Beatrixgebouw in Utrecht en op 6 april gaan wij de mensen die ook in het Beatrixgebouw werken stimuleren om tijdens de werkdag te wandelen. Dit doen we onder andere door weeting kaartjes van Werken in Beweging uit te delen. Dit zijn kaartjes met wandelroutes door Utrecht Centrum.”

Hoe geven jullie het goede voorbeeld?

“Wij proberen op verschillende manieren het goede voorbeeld te geven. Zo lopen we tijdens de meeste telefoontjes naar buiten. Door een telefoongesprek al wandelend te doen blijf je op een laagdrempelige manier in beweging. Ook proberen we collega’s over te halen om met ons wandelend te vergaderen. Hiervoor gebruiken we de weeting routes van Werken in Beweging. Wij lopen vaak de route van ons kantoor naar de route Molen (de Ster) en Munt (gebouw) in Utrecht.”

Doen jullie aan lunchwandelen?

“Ja zeker. We organiseren regelmatig lunchwandelingen bij Alles is Gezondheid. Daarnaast proberen we tijdens congressen altijd een programmaonderdeel over wandelen te integreren, zodat we met zijn allen naar buiten gaan.”

Wat voor wandelinitiatieven heeft Alles is Gezondheid verder?

“We hebben onder andere samen met de City Deal Ruimte voor Lopen vorig jaar de infographic 'verleiden om te lopen' gemaakt. Deze infographic is speciaal voor gemeenten ontwikkeld om ze handvatten te bieden voor de bewoners om lopen makkelijker te maken. Ook hebben we de toolkit 'natuur voor gezondheid' ontwikkeld. Deze toolkit is speciaal voor onder andere huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en buitenpsychologen en bevat praktische tips en handvatten om hun patiënten mee naar buiten te nemen.”

Aan wie geven jullie het stokje door?

“Wij geven graag het Wandelnet-estafettestokje terug aan Wandelnet, daarnaast zien we jullie graag allemaal op 6 april in Utrecht!”

 Bekijk het interview

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?