Vijf tips om meer te wandelen tijdens je werkdag

Vijf tips om meer te wandelen tijdens je werkdag

15 februari 2024 - Wandelnet

Wist je dat fulltime kantoormedewerkers gemiddeld 9 uur per dag stilzitten? Dat is best vreemd, want wandelen tijdens je werkdag is niet alleen eenvoudig, het maakt je ook nog eens productiever en gezonder! Ontdek vijf tips voorafgaand aan de Wandel Tijdens je Werkdag 2024.

wtjwwvisual.png

Tip 1: Plan "weetings"

Neem alvast een kijkje in je agenda voor donderdag 4 april. Welke afspraak kun je transformeren tot een weeting (walk your meeting)? Bekijk onze handige tips voor een geslaagde weeting.

Tip 2: Loop naar je werk!

Wandel Tijdens je Werkdag is dé dag om (een deel van) je woon-werkverkeer te voet af te leggen. Sta wat eerder op en verwen je lichaam en geest met een wandeling. Woon je te ver weg? Overweeg dan het openbaar vervoer en stap een halte eerder uit. Of parkeer je auto wat verder weg. Werk je vanuit huis? Begin dan de dag met een korte wandeling.

Tip 3: Geniet van een lunchwandeling

Neem je lunch mee naar buiten en geniet van de natuurlijke schoonheid om je heen. Een lunchwandeling zou eigenlijk de norm moeten zijn. Gewoon je broodje in de hand, weg van de vier muren en eropuit. Je zult versteld staan van het effect wanneer je terugkomt.

Tip 4: Maak een "brainwalk"

Als je alleen bent en vastloopt, maak dan een "brainwalk" voor nieuwe inspiratie. Dit is een geweldige manier om nieuwe inzichten te krijgen, problemen anders te bekijken of vastgelopen taken nieuw leven in te blazen. Wil je meer weten? Bekijk onze thuiswerktoolkit.

Tip 5: Combineer bellen met wandelen

Elk telefoontje = wandelen! Spreek met jezelf af dat je op 4 april gaat wandelen op het moment dat je gebeld wordt. Zie je al een teams/zoom-meeting in je agenda? Kijk of deze telefonisch kan plaatsvinden. Zo ben je even weg van je beeldscherm en in beweging.

En tot slot nog een laatste tip! Alleen is maar alleen, moedig je collega's aan om mee te wandelen. De beste gesprekken vinden vaak plaats tijdens een wandeling. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en hoe jullie meer beweging tijdens de werkdag stimuleren. Deel het met ons via #wandeltijdensjewerk en tag @Wandelnet. Organiseer je een wandelactiviteit? Meld deze dan aan op onze overzichtspagina. Veel succes!

Kun je jezelf of je collega's niet overtuigen? Na het lezen van deze tien beweegredenen zul je niet langer willen stilzitten.

Bekijk de campagne

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?