Krijtlandpad (SP 07): wandel over het mergelland in Zuid-Limburg

Krijtlandpad

Het 100 kilometer lange Krijtlandpad (SP 07) biedt wandelaars alles wat het Zuid-Limburgse heuvelland zo aantrekkelijk maakt.

Wandel over het Krijtlandpad

Het 99 kilometer lange Krijtlandpad biedt wandelaars alles wat het Zuid-Limburgse heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het mergellandplateau, maar ook de glooiende weiden, de boomgaarden, de Geul en de Gulp. En niet te vergeten de wegkruisen, de kapelletjes, de vakwerkhuizen, de gastvrije pensions, de Limburgse vlaaien en het bier. Wandelen in Limburg via Maastricht, Slenaken, Vaals en Gulpen is verrukkelijk, bourgondisch. Het is op dit Streekpad net alsof je in het buitenland wandelt met al die fantastische uitzichten.

Bekijk het Streekpad

Dagwandelingen

Het Krijtlandpad is een Streekpad (SP 07) dat dwars door Zuid-Limburg loopt. Deze rondwandeling van Maastricht naar Vaals en weer terug naar Maastricht, heeft een lengte van in totaal 99 kilometer. Het Streekpad bestaat uit 6 dagwandelingen en is in beide richtingen geel-rood gemarkeerd. Daarnaast heeft deze wandelroute een mooie "doorsteek" tussen Slenaken en Gulpen met een lengte van 8 kilometer. 

Kies een dagetappe

Populaire etappes

Ktijtlandpad_etappe_2.jpg

Krijtlandpad | Etappe 02

Afstand & plaats
15.9 km Mariadorp - Slenaken
Extra info
Geniet van veel groen, wegkruizen en kapelletjes, zacht golvende dalen en witgepleisterde vakhuizen en van de holle wegen, in het landschap uitgesleten door de schurende werking van wegstromend water. Zuid-Limburg lijkt hier wel een stukje buitenland met in Noorbeek het oude dorpsplein d’r Pley.
Ktijtlandpad_etappe_4.jpg

Krijtlandpad | Etappe 04

Afstand & plaats
16.6 km Vaals - Gulpen
Extra info
Na het toeristische Vaals zijn de beken hier niet te tellen: Zieversbeek, Hermansbeek, Harleserbeek, Mechelderbeek en Lombergbeek. Hier wordt duidelijk het water van het heuvelland afgevoerd en misschien ontmoet je in Holset nog één van de duizenden pelgrims die jaarlijks de Lourdesgrot bezoeken.

Wandelgids Krijtlandpad

Op dit Streekpad loop je als wandelaar door nieuwe natuurgebieden en wandel je meer dan voorheen over onverharde paden; zachte grasdijken, verende bospaden of struinend door natte en struweelrijke graslanden. De wandelroute voert je langs boomgaarden, indrukwekkende kastelen en de lustig door de weilanden meanderende Geul en Gulp. Je waant je op dit pad echt even in het buitenland en met de gids weet je zeker dat je onderweg niets mist.

Bekijk in webshop

Bekijk Krijtlandpad

Let op: omleiding etappe 5

Wandelaars opgelet: er geldt een omleiding voor etappe 5 Gulpen-Maastricht! In Valkenburg geldt tijdelijk een omleiding omdat het wandelpad langs de Willhelminatoren op dit moment is afgesloten. De omleiding is te volgen door geel-rode markeringen met daarop het woord 'omleiding'. Succes!

Bekijk etappe 5

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Wandelpin!

In Zuid-Limburg vind je al 25 jaar de geel-rode markering van het Krijtlandpad. Om dit te vieren een speciale aanbieding: koop de wandelgids van het Krijtlandpad i.c.m. de wandelpin! Gids al in huis? De wandelpin is ook los te bestellen. Een collectorsitem voor wandelaars en liefhebbers van het Krijtlandpad. Let op: de gids en pin worden verzonden na afloop van de actieperiode, de eerste week van november. 

Bestel de wandelpin

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. De route van dit Streekpad kan afwijken van de routelijn in de wandelgids, omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Krijtlandpad vind je hier.

Download routewijzigingen

Nieuws- en blogberichten Krijtlandpad

 1. Herfstsfeer.jpg

  28 oktober 2022 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in de herfst

 2. wandelpin krijtland

  21 oktober 2022 om 17:00 Britta Schmidt

  Wandelpin Krijtlandpad al op veel rugzakken

 3. pad langs de geul ns wandeling.jpg

  5 september 2022 om 10:00 Wandelnet

  Het Krijtlandpad bestaat 25 jaar

 4. luuk gijselhart.JPG

  25 augustus 2022 om 08:00 Lea van Someren

  5 mooiste foto’s op de paden van fotograaf Luuk Gijselhart

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een inspirerende nieuwsbrief naar alle abonnees. In de nieuwsbrief vind je de leukste tips, tricks en wandelnieuwtjes over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Wandelnet!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?