Krijtlandpad (SP 7) | Wandel over het mergelland in Zuid-Limburg

Krijtlandpad

Dit Streekpad (SP 07) biedt alles wat het Limburgse heuvelland aantrekkelijk maakt.

Wandel over het Krijtlandpad

Het 99 kilometer lange Krijtlandpad biedt wandelaars alles wat het Zuid-Limburgse heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het mergellandplateau, maar ook de glooiende weiden, de boomgaarden, de Geul en de Gulp. En niet te vergeten de wegkruisen, de kapelletjes, de vakwerkhuizen, de gastvrije pensions, de Limburgse vlaaien en het bier. Wandelen in Limburg via Maastricht, Slenaken, Vaals en Gulpen is verrukkelijk, bourgondisch. Het is op dit Streekpad net alsof je in het buitenland wandelt met al die fantastische uitzichten.

Bekijk Streekpad

Bewegend beeld

Schitterende 'kennersverhalen' over de omgeving van het Krijtlandpad. Bewegend beeld verteld meer dan alleen tekst. Ontdek de hoogtepunten van het Krijtlandpad aan de hand van inspirerende video's.

Bekijk video's

Dagwandeling

Het Krijtlandpad is een Streekpad (SP 7) dat dwars door Zuid-Limburg loopt. Deze wandelroute loopt van Maastricht naar Vaals en weer terug, de route bestaat uit 6 etappes en is in beide richtingen geel-rood gemarkeerd. Daarnaast heeft deze wandelroute een extra doorsteek tussen Slenaken en Gulpen.

Kies een dagetappe

Populaire etappes

Ktijtlandpad_etappe_2.jpg

Krijtlandpad | Etappe 02

Afstand & plaats
15.9 KM Mariadorp - Slenaken
Extra info
Geniet van veel groen, wegkruizen en kapelletjes, zacht golvende dalen en witgepleisterde vakhuizen en van de holle wegen, in het landschap uitgesleten door de schurende werking van wegstromend water. Zuid-Limburg lijkt hier wel een stukje buitenland met in Noorbeek het oude dorpsplein d’r Pley.
Ktijtlandpad_etappe_4.jpg

Krijtlandpad | Etappe 04

Afstand & plaats
16.6 KM Vaals - Gulpen
Extra info
Na het toeristische Vaals zijn de beken hier niet te tellen: Zieversbeek, Hermansbeek, Harleserbeek, Mechelderbeek en Lombergbeek. Hier wordt duidelijk het water van het heuvelland afgevoerd en misschien ontmoet je in Holset nog één van de duizenden pelgrims die jaarlijks de Lourdesgrot bezoeken.

Wandelgids Krijtlandpad

Loop als wandelaar door natuurgebieden en wandel over onverharde paden; zachte grasdijken, verende bospaden of struinend door natte en struweelrijke graslanden. De wandelroute voert je langs boomgaarden, indrukwekkende kastelen en de lustig meanderende Geul en Gulp.

Bekijk in webwinkel

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. De route van dit Streekpad kan afwijken van de routelijn in de gids, omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden wijzigingen optreden. De wijzigingen ten opzichte van de gids van het Krijtlandpad vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl

Download routewijzigingen

Nieuws- en blogs Krijtlandpad

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?