Maas en Peelliniepad (SP 14) | Door het land van Cuijk

Maas- en Peelliniepad

Wandel door Noord-Brabant en ontdek het land van Cuijk (SP 14).

Wandel over Maas- en Peelliniepad

Het Maas- en Peelliniepad is een wandelroute in het noordoosten van Noord-Brabant: het Land van Cuijk. Dit gebied kenmerkt zich door bossen, heidegebieden, vennen, rivieren, uiterwaarden en oude (vesting)stadjes. De omgeving hier bestond vroeger uit woeste gronden. Vele monumenten en andere ’sporen van de oorlog’ herinneren aan de tijden waarin deze streek onderdeel was van de verdedigingslinie van ons land. Wandel dit 122 kilometer lange Streekpad via Cuijk, Boxmeer, Overloon en Grave dwars door de mooiste natuurgebieden van het Land van Cuijk. 

Bekijk Streekpad

Dagwandelingen

Dit Streekpad (SP 14) van 122 kilometer lang voert je als wandelaar door het Land van Cuijk. Vele ‘sporen van de oorlog’ herinneren eraan dat deze streek in de verdedigingslinie van ons land lag. De wandelroute is opgeknipt in 6 dagwandelingen en in beide richtingen geel-rood gemarkeerd.

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 01.jpg

Maas- en Peelliniepad | Etappe 03

Afstand & plaats
15.0 KM Overloon - Gemertsweg
Extra info
Wat moesten Twentse bankiers honderd jaar geleden in de Brabantse Peel? De Enschedese zakenman Ledeboer wees de gebroeders Roelvink op het spotgoedkope land in de Peel met alleen schrale heide, berkenbosjes en drassige poelen. Zij toverden dit gebied om tot landgoederen De Groote Slink en Bunthorst.
etappe 06.jpg

Maas- en Peelliniepad | Etappe 06

Afstand & plaats
15.7 KM Escharen - Beers
Extra info
Tussen Grave en Cuyk loop je door een gedeelte van de Beerse Overlaat, een vroegere verlaging in de dijk van de Maas. Bij een heel hoog waterpeil van de Maas moest het water doorgelaten worden om dijkdoorbraken en wateroverlast op andere plaatsen te voorkomen. De Beerse Overlaat is in 1942 gesloten.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. De route van dit Streekpad kan afwijken van de routelijn in de wandelgids, omdat er in de loop van de tijd wijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Maas- en Peelliniepad vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl

Bekijk routewijzigingen

Wandelinspiratie en nieuws over het Maas-en Peelliniepad:

  1. Tongelreep.jpg

    14 april 2023 om 09:00 Lea van Someren

    5x wandelen in Noord-Brabant over minder bekende paden

  2. Justitieplaats.jpg

    14 december 2020 om 16:36 Henrie van Zoggel

    Even lachen op het Maas- en Peelliniepad

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?