Nieuw Streekpad Westfriese Omringdijk bijna klaar!

Nieuw Streekpad Westfriese Omringdijk bijna klaar!

29 december 2019 - Britta Schmidt

Het Streekpad Westfriese Omringdijk is bijna klaar! De groep vrijwilligers van het nieuwe pad maakten op 13 december met elkaar kennis. Samen brachten ze die dag de eerste markeringen aan. De 150 km lange route zal naar verwachting maart 2020  officieel geopend worden. 

Westfriese_Omringdijk_markeren.jpg

Wind in je gezicht

Het nieuwe Streekpad volgt de iconische, eeuwenoude Westfriese Omringdijk in Noord-Holland. Van Hoorn wandel je langs de Schermer naar Alkmaar en daarna langs het Noord-Hollandskanaal naar Schagen. Vervolgens ga je richting Wieringen en Medemblik om na prachtig stuk langs het IJsselmeer weer terug te keren in Hoorn. “Het is een super wandelervaring” zegt Pim Kuipers, padcoördinator van de Westfriese Omringdijk, “Je wandelt over de langgerekte dijk, met de wind in je gezicht, je hoort het geluid van de vele vogels en de golven van het IJsselmeer en hebt ondertussen een prachtig uitzicht over het water en land”.

Wandelnetwerk

Het nieuwe Streekpad is, net als het Groot-Frieslandpad en het Zuiderzeepad, opgenomen in het Westfriese wandelnetwerk. De geelrode markeringen worden dan ook zoveel mogelijk op de paaltjes van de wandelknooppunten aangebracht. Maar op enkele plekken is iets nieuws bedacht. Pim Kuipers: “Waar geen markeringspaaltjes van het wandelnetwerk staan, bevestigen we op verzoek van de gemeenten onze markeringen op een plaatje dat met een speciaal beugeltje aan het straatmeubilair wordt vastgezet”.

Wandelgids

Het Streekpad Westfriese Omringdijk is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Stichting Wandelnet en Recreatieschap West-Friesland. De bijbehorende wandelgids zal in maart op de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht gepresenteerd worden.

 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?