Wandelvierdaagse Deventer in het teken van 75 jaar vrijheid

Wandelvierdaagse Deventer in het teken van 75 jaar vrijheid

13 februari 2020 - Wandelnet

De tweede editie van de Wandelvierdaagse Deventer is van 23 tot en met 26 april. Dit jaar staat het evenement in het teken van de bevrijding van Deventer op 9 april 1945 door de Canadezen.

Wandelvierdaagse_Deventer.jpg

Vier afstanden

De wandelvierdaagse, georganiseerd in samenwerking met de Wandelvereniging Deventer, leidt wandelaars door de mooie, gevarieerde omgeving van Deventer. De routes voeren langs de dorpen Twello, Diepenveen, Schalkhaar, Colmschate en Bathmen. Dit jaar kunnen deelnemers, naast de beproefde afstanden 20, 30 en 40 km, ook kiezen voor de 15 km.

Joods leven

Wandelaars zullen het thema 75 jaar vrijheid vooral op de eerste twee wandeldagen ontmoeten als de laatste vier km van de tocht door de stad gaat. De route gaat dan onder meer langs het Etty Hillesum Centrum waar de geschiedenis van het Joodse leven in Deventer levend wordt gehouden en de Lebuïnuskerk met het verzetsmonument van Dirk Wolbers.

Inschrijven

De inschrijving voor de wandelvierdaagse Deventer loopt tot en met 31 maart. Inschrijven voor één of meerdere dagen is mogelijk. Meer informatie, het deelname formulier en overnachtingsadressen vind je op Wandelvierdaagse Deventer.

Meer routes naar Deventer

Geen tijd voor de wandelvierdaagse en toch Deventer en omgeving eens te voet verkennen? Dat kan. Deventer ligt op de route van het Hanzestedenpad en het Marskramerpad. Je loop bijna vanzelf de mooie, oude binnenstad in!

Lees meer over