Met het netwerk bij elkaar tijdens de Fiets en Wandelbeurs

Met het netwerk bij elkaar tijdens de Fiets en Wandelbeurs

10 maart 2020 - Wandelnet

Tijdens de Fiets en Wandelbeurs, op vrijdag 28 februari 2020, organiseerden we samen met Fietsplfatform en Wielersportbond NTFU een routenetwerkbijeenkomst rondom het thema Meten is Weten. Op dezelfde dag presenteerden we het nieuwe streekpad Westfriese Omringdijk. 

Netwerkbijeenkomst

De Fiets en Wandelbeurs is ook dit jaar goed bezocht. 41.000 bezoekers toonden hun interesse in fietsen en/of wandelen. Zo werd het informatiepunt van Wandelnet rondom een aantal paden goed bezocht. Onze vrijwilligers vertelden enthousiast over hun pareltjes en gaven leuke tips mee voor mooie wandelroutes. 

Thema Meten is weten
Zo'n 45 vertegenwoordigers van netwerkbeheerders, provincies en regionale promotieorganisaties waren aanwezig tijdens de netwerkbijeenkomst. Zij werden meegenomen in de wereld van meten en data. We nodigden twee sprekers uit die vanuit een onafhankelijke positie spraken over technische trends en data mogelijkheden. Digitaal innovator Ment Kuiper wist de zaal actief te betrekken bij zijn presentatie over trends en technische ontwikkelingen, bijvoorbeeld Augmented Reality, 3D-printing en 5g (als opvolger van 3g en 4g). Hij belichtte daarmee vooral de kant van de consument. Nathan Hooghof gaf vervolgens als projectleider Fiets in de Versnelling van de provincie Noord-Brabant inzicht in wat Brabant doet op het gebied van utilitaire fietsmonitoring. 

Plannen 2020
Uiteraard werd iedereen ook bijgepraat over de plannen van Wandelnet, Fietsplatform en NTFU voor het komende jaar. Dit jaar viert Wandelnet meerdere verjaardagen. Zo komt de 5e Wandel naar je Werk-dag er aan, vieren de NS-wandelingen hun 30-jarig jubileum en bestaat Wandelnet 40 jaar. Ook was er weer een mooie nominatie voor het Waterliniepad als Wandelroute van het Jaar. Ook op de Fiets en Wandelbeurs werd er weer een heugelijk moment gevierd. Het Streekpad Westfriese Omringdijk werd namelijk gepresenteerd.

H

Lees meer over