Ook forten openen weer hun deuren

Ook forten openen weer hun deuren

3 juni 2020 - Wandelnet

Goed nieuws voor iedereen die het Waterliniepad wandelt. Vanaf 1 juni gaan steeds meer forten weer open voor het publiek.

Waterliniepad_1.jpg

Het Waterliniepad gaat langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Er is onderweg veel te zien. Gelukkig openen steeds meer forten langs de route weer hun deuren. Het terraseiland van Fort aan de Klop heeft hard gewerkt en kan je coronaproof ontvangen. Ook het Nederlands vestingmuseum in het vestingstadje Naarden ontvangt weer bezoekers, daarvoor moet je wel even vooraf reserveren.

Forten en batterijen

Het Waterliniepad is een 350 km lange wandelroute van Edam via Muiden aan de voormalige Zuiderzee naar Werkendam aan de Biesbosch. Het brengt je langs zeven vestingen, zo'n 95 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinies. De wandelingen zijn doordrenkt van historie en brengen je door (toekomstig) UNESCO werelderfgoed.

Voorbereid op pad

Nog niet alle forten zijn weer open. Ga dus goed voorbereid op pad en raadpleeg vooraf de website van de forten voor openingstijden, activiteiten, hygiënemaatregelen en reserveringsrestricties.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?