Wandelen in het nieuws (Radio en TV)

Wandelen in het nieuws (Radio en TV)

19 augustus 2020 - Wandelnet

Zondagavond 26 juli besteedde het NOS-journaal aandacht aan wandelen. Onder andere Ankie van Dijk, directeur Wandelnet, vertelde over de toenemende populariteit van wandelen. Ook in een radio-interview voor Radio1 werd die zaterdagmiddag Wandelnet gevraagd naar een toelichting. Vrijdag 14 augustus sprak Wandelnet Coördinator Belangenbehartiging Frank Hart met BNR-Nieuwsradio over het belang en succes van wandelen tijdens corona.

Ankie_Journaal_klein.png

Meer wandelen

Uit onderzoek blijkt dat wandelen al jaren de populairste, actieve vrijetijdsactiviteit is. Uit recent onderzoek bleek al dat wandelen steeds meer in trek is sinds de coronauitbraak. Het Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen concludeerden in een recente monitor met als titel 'sport en corona' dat "minder mensen sportten maar meer mensen wandelden". Het onderzoek richtte zich vooral op het sporten tijdens de lockdown, waarbij veel sportverenigingen en clubs natuurlijk gesloten waren. Wandelen bleek voor veel sporters een goed alternatief. Dat voor veel Nederlanders ‘er even tussen uit zijn’ belangrijk was ten tijde van de lockdown, bleek ook al uit de eigen peiling van Wandelnet naar 'wandelen en corona'.

Rondwandelen

Juist deze zomer gaan veel mensen in Nederland op vakantie. Wandelnet merkt de toenemende  belangstelling voor wandelen. De website wordt meer dan ooit bezocht en de wandelgidsen vliegen de deur uit. Henk van Geerenstein, coördinator relaties bij Wandelnet: “Wandelen is een ideale manier om Nederland tijdens je vakantie te ontdekken! Streekpaden zoals Brabants Vennenpad, het Noardlike Fryske waldenpad en het Limburgse Krijtlandpad zijn allemaal rondwandelingen en dus perfect voor een meerdaagse wandeltocht”.

Bekijk het NOS-Journaal of beluister de radio1-uitzending.

En het item van BNR-Nieuwsradio

Lees meer over