Langeafstandswandelroute RivierPark Maasvallei

Langeafstandswandelroute RivierPark Maasvallei

18 september 2020 - Wandelnet

De nieuwe ‘Langeafstandswandelroute Rivierpark Maasvallei’ is een rondgaande wandelroute van 137 kilometer. Je volgt de Grensmaas, die over een lengte van ruim veertig kilometer in Limburg de grens vormt tussen Nederland en België. Een wandeling langs oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen en grindbanken. En wil je eens naar de andere oever? Een aantal veerpontjes zet je graag over.

RivierPark.jpg

Hoogwaterbescherming en nieuwe natuur

Je verkent met deze route het gebied van de Grensmaas; een kronkelende regenrivier zonder stuwen en zonder scheepvaart. Een uniek gebied met vele hectares nieuwe natuur waar je vrij kunt struinen, net als de Konikpaarden en de bevers die er zich helemaal thuis zijn gaan voelen. In het gebied wordt grind gewonnen, waarbij oevers ondiep worden afgegraven. Daarbij worden stroomgeulen en de uiterwaarden verbreed: de hoogwaterbescherming wordt zo verbeterd en er ontstaan vele hectares nieuwe natuur.

Bewegwijzerd

Je wandelt tussen Maastricht en Maasbracht, aan de Belgische of Nederlandse kant. Wandelen tegen de klok in of juist mee de klok mee? Het maakt niet uit want de wandelroute is beide richtingen bewegwijzerd. Op tal van plaatsen kun je via veerponten en bruggen je route inkorten. Alle informatie, inclusief de gpx file van de route vind je op Wandelen in Limburg.

Stap over

In Thorn komt de Langeafstandswandelroute RivierPark Maasvallei zowel het Grenslandpad als het Pelgrimspad tegen. Een mooi punt om over te stappen en een combinatie van de routes te maken!

Maas Trek in oktober

Wil je een voorproefje van de Grensmaas? Doe op 3 en 4 oktober mee met de Maas Trek. Je kunt kiezen tussen wandelingen van 7,5-11-13,5 km. Alle informatie vind je op Maas Trek

 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?