Wandel-app Ommetje Hersenstichting

Wandel-app Ommetje Hersenstichting

1 december 2020 - Wandelnet

Met de gratis app van de Hersenstichting is een ommetje lopen nu nog leuker. Ga de uitdagingen aan en kom hogerop in de ranglijst, speel alle medailles vrij of word de fitste van jouw team!

Ommetje-app-Hersenstichting-wandelen-met-Erik-Scherder-desktop-1200x540-c-default.jpg

Uit de stoel komen

Met de app ‘Ommetje’ verleiden neuropsychologie Erik Scherder en de Hersenstichting de Nederlander om uit de stoel te komen en - alleen of op gepaste afstand van elkaar - een ommetje van minimaal twintig minuten te maken. “Vooral nu, tijdens de coronacrisis, bewegen mensen weinig, omdat ze aan huis gekluisterd zijn. Dit heeft grote directe- en indirecte gevolgen voor de gezondheid. Dat moet anders”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Ommetje en Rondjelopen

“Een prima initiatief” vindt Ankie van Dijk directeur Wandelnet. "De app sluit goed aan bij het door  Wandelnet gelanceerde 'Rondjelopen'. Bij Wandelnet stimuleren we iedereen om een rondje te gaan lopen, uiteraard binnen de richtlijnen die het RIVM daarover heeft opgesteld. Op onze website delen wandelaars hun ervaringen met een rondje lopen vanaf eigen huis lopen. Ook geven we tips voor een veilige en leuke manier om een ommetje in de eigen omgeving te maken“.

Lange termijn

“Het uiteindelijke doel van de Hersenstichting is dat mensen ook op lange termijn dagelijks ommetje maken, met of zonder app”, zegt Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting. “Regelmatig bewegen houdt mensen gezond, beschermt tegen cognitieve achteruitgang en verkleint het risico op verschillende hersenaandoeningen, bijvoorbeeld dementie, beroerte en depressie. We roepen mensen dan ook op om vooral actief te blijven. Vooral nu.”

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?