Thuis(werkend) Nederland wil graag op pad met prominenten

Thuis(werkend) Nederland wil graag op pad met prominenten

4 februari 2021 - Wandelnet

Wandelend (thuis)werkend Nederland gaat graag een keer aan de wandel met prominenten. Zo blijkt uit Wandelnet-onderzoek. Minister-president Mark Rutte en burgemeester Aboutaleb scoren hoog.

De deelnemers aan de enquête die in januari is gehouden, geven aan graag op pad te willen met prominente Nederlanders. Ook voormalig VS-president Barack Obama, arts Diederik Gommers, hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, cabaretier Herman Finkers en koningin Maxima zijn favoriet. Ook Wandelnet-directeur Ankie van Dijk wordt genoemd. Onder de minder Bekende Nederlanders noemen de respondenten opvallend vaak collega’s en ouders met wie ze graag een wandeling willen maken. 

Sinds de coronacrisis werken we zoveel mogelijk thuis. Maar hoe streng de maatregelen ook zijn, we mogen wel naar buiten voor een ommetje. Dagelijks minimaal een half uurtje. Stichting Wandelnet wil werkend Nederland in beweging houden en krijgen. Letterlijk. Ook met de campagne "Wandel tijdens je Werk-dag" wil Wandelnet werkend Nederland in beweging krijgen. Juist nu. Met deze winterpeiling wilden wij te weten komen HOE werkend Nederland wandelt tijdens een (thuis)werkdag. 

Binnenkort meer over de uitkomsten van het onderzoek. 

Foto:© RVD - Jeroen van der Meyde

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?