Nieuwe rondwandelingen langs verdwenen Groninger borgen

Nieuwe rondwandelingen langs verdwenen Groninger borgen

18 maart 2021 - Wandelnet

Steeds meer mensen ontdekken wandelen door het Groninger land. Waar vind je nog zoveel rust en ruimte? Het Groninger Borgenpad breidt de serie Langs Verdwenen Borgen nu uit met drie nieuwe wandelingen. 

verdwenen groninger Borgen -

Het torentje van Spiek 

De reeks wandelingen 'Langs Verdwenen Borgen', startte afgelopen jaar met de wandelingen rond de Rikkerdaborg bij Lutjegast en Tammingahuizen bij Winneweer. De reeks wordt nu uitgebreid met drie nieuwe wandelingen: rondom het terrein Harssens bij Adorp, de verdwenen borg Nittersum in Stedum en de Luingaborg in Bierum.  

"Alle drie de wandelingen hebben hun eigen charme", zegt Albert Buist, bestuurslid van het Groninger Borgenpad. "De wandeling rondom Harssens gaat door het weidse en vogelrijke gebied van het Reitdiep. Een heel andere beleving is de wandeling rondom de Luingaborg. Deze start in een lieflijk parkje in Bierum, met als blikvanger de Sebastiaankerk en een grote maquette van de borg. En wie het door Ede Staal bezongen 'torentje van Spiek' eens in het echt wil zien...deze wandeling gaat erlangs."  

Groninger Borgenpad

Stichting Groninger Borgenpad publiceert cultuurhistorische wandelingen rondom het thema Groninger Borgen. Naast de reeks 'Rondom de Borgen' en de reeks 'Langs Verdwenen Borgen' is er het 'Groninger Borgenpad' een lange afstandswandeling van 240 km langs alle, nog bestaande borgen.

Lees meer over