Loon op Zand Wandelgemeente van het Jaar

Loon op Zand Wandelgemeente van het Jaar

31 maart 2021 - Wandelnet

Loon op Zand mag zichzelf de trotse winnaar noemen van de titel 'Wandelgemeente van het Jaar 2021'! De Brabantse gemeente nam het op tegen de Limburgse gemeente Roerdalen en de gemeente Landerd in Noord-Brabant. 

loonse_en_drunense_duinen_2.jpg

Drie genomineerden

Wandelkrant ‘Te Voet’ beoordeelt jaarlijks Nederlandse gemeenten op hun wandelvriendelijkheid voor de verkiezing van de 'Wandelgemeente van het Jaar'. Tientallen gemeenten doen ieder jaar weer een gooi naar de felbegeerde titel. De jury let op elementen zoals onderhoud van routes en het aantal onverharde wandelpaden. De gemeenten Landerd, Loon op Zand en Roerdalen gingen dit jaar onderling de strijd aan. Zowel de vakjury als het publiek kozen de gemeente Loon op Zand als winnaar.  

Brabantse Sahara

Loon op Zand heeft de wandelaar veel te bieden. Er zijn wandelknooppunten en speciale BeleefRoutes zoals 'Speuren in Loon op Zand. Het natuurgebied ‘De Loonse en Drunense duinen" is een bijzonder wandelgebied, het wordt door menig wandelaar ook wel de "Brabantse Sahara" genoemd". Vanuit de 'Natuurpoort van Loon' leidt een zestien km lange route je niet alleen over de uitgestrekte zandvlakte maar ook langs heidevelden en oude bossen.  

Hertogenpad

Liefhebbers van meerdaagse tochten kunnen hun hart ophalen met het Hertogenpad. De route steekt met etappe twee en etappe drie dwars door de gemeente Loon op Zand; eerst langs mooie het Leikeven op de Loonse heide en dan langs de meest uitgestrekte stuifzandvlakte van West-Europa, pakweg 750 voetbalvelden bij elkaar! 

Prijsuitreiking

De officiële prijsuitreiking zal in overleg met de gemeente Loon op Zand op een later moment plaatsvinden.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?