Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen trapt estafette af

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen trapt estafette af

8 april 2021 - Wandelnet

Wandelnet roept vandaag werkend Nederland op om te wandelen tijdens een (thuis)werkdag. Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen heeft vanmorgen bij WNL Goedemorgen Nederland de aftrap van de dag gegeven. Bekijk de aftrap. De Wandel tijdens je Werkdag-Estafette start om 10.00 uur bij Stichting Wandelnet in Amersfoort.

Estafette-stokje

Gelijktijdig worden drie weetingroutes (walking meeting routes) officieel gelanceerd. Amersfoort is een van de steden van de Citydeal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens het werk stimuleert door wandelend vergaderen aantrekkelijk te maken. Een weeting maakt productiever, creatiever en gezonder.

Wandelnet kreeg de afgelopen vijf jaar werkend Nederland aan het wandelen door werkenden het woon-werkverkeer lopend te laten afleggen. Door corona is het dit jaar een Wandel tijdens je Werk-dag.

Estafette start in Amersfoort

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat trapt de estafette af en draagt het wandelstokje als eerste over aan Ankie van Dijk, directeur Wandelnet.

Loopvriendelijke stad

Ankie van Dijk loopt vervolgens samen met wethouder Hans Buijtelaar van gemeente Amersfoort een deel van de weetingroute. Buijtelaar benadrukt het belang van wandelen, en het vaker inplannen van een weeting tijdens je werkdag: “Er wordt wat afgewandeld; voor beweging, sport, ontspanning, maar ook voor boodschappen, naar het werk, als manier om elkaar prettig te ontmoeten. Dat geeft ons als gemeente ook de taak om te zorgen dat Amersfoort een stad is waar je goed kúnt lopen. Dat regelen we met een Amersfoorts loopplan: we maken de stad loopvriendelijker en zo gezonder.” Programmadirecteur Alles is Gezondheid Karen van Ruiten, directeur Staatsbosbeheer Sylvo Thijsen, directeur Arcadis Marjan den Braber lopen ook mee tijdens de estafette.

Wandelgedrag vasthouden

De Wandel tijdens je Werk-dag is een goede opstap om wandelen meer te integreren in organisaties. Directeur Wandelnet Ankie van Dijk hoopt met de estafette een grote beweging te veroorzaken, ook na 8 april: “Uit onderzoek van Wandelnet (jan, 2021) blijkt dat een rondje lopen de meest populaire dagactiviteit van (thuis)werkend Nederland is. Met de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette willen we dan ook de wandelbeweging op gang houden. Wandelen tijdens werk is niet alleen vandaag of tijdens de lockdown van belang. Dit wandelgedrag moeten we met elkaar vasthouden.”

#wandeltijdensjewerkdag

Doe (individueel) mee met de estafette! Ontdek een weetingroute bij jou in de buurt en deel je ervaring op social media met #wandeltijdensjewerkdag. Aan wie geef jij het estafettestokje door? 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?