Wandelend Nederland geeft massaal het stokje door op Wandel tijdens je Werk-dag

Wandelend Nederland geeft massaal het stokje door op Wandel tijdens je Werk-dag

9 april 2021 - Wandelnet

Een groot deel van werkend Nederland gaf donderdag 8 april op de Wandel tijdens je Werk-dag gehoor aan de oproep om te wandelen tijdens een (thuis)werkdag.

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen trapte de dag af met een wandelestafette: “Met het thuiswerken is het heel goed en gezond om af en toe dat ommetje te maken en naar buiten te gaan. Niet wandel naar je werk, maar wandel tijdens je werk. En laat je niet weerhouden door het weer!

Lancering weetingroutes

Zij gaf het wandelstokje door aan Ankie van Dijk, directeur van Stichting Wandelnet. Zij liep op 8 april delen van de zogeheten weetingroutes (walking meeting routes) in Amersfoort. De estafette was namelijk tevens de lancering van drie weetingroutes. Amersfoort is een van de steden van de Citydeal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens het werk stimuleert door wandelend vergaderen aantrekkelijk te maken. Een weeting maakt productiever, creatiever en gezonder.
Het wandelstokje ging via wethouder Hans Buijtelaar van gemeente Amersfoort naar Karen van Ruiten, programmadirecteur bij Alles is Gezondheid: “Een weeting is een hele makkelijke en leuke manier om bewegen te combineren met werk.”
Karen van Ruiten gaf het stokje door aan Sylvo Thijsen van Staatsbosbeheer en ging direct de volgende ‘weeting’ in. Via Marjan den Braber van Arcadis kwam het stokje als laatste terecht bij hoogleraar neuropsychologie en ambassadeur van de Ommetje-app (Hersenstichting) Erik Scherder. Hij gaf het estafettestokje aan werkend Nederland.

Wandelgedrag vasthouden

De Wandel tijdens je Werk-dag is een goede opstap om wandelen meer te integreren in organisaties. Wandelend Nederland ontdekte op 8 april de weetingroutes in eigen buurt en deelde massaal hun ervaring via #wandeltijdensjewerkdag. Omroep Brabant ging uren aan de wandel, Blond Amsterdam maakte een speciale illustratie en Jumbo legde uit hoe zij wandelen tijdens hun werkdag.
Ankie van Dijk hoopt met de estafette een grote beweging te veroorzaken:
“Uit onderzoek van Wandelnet (jan, 2021) blijkt dat een rondje lopen de meest populaire dagactiviteit van (thuis)werkend Nederland is. Met de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette willen we dan ook de wandelbeweging op gang houden. Wandelen tijdens werk is niet alleen vandaag of tijdens de lockdown van belang. Dit wandelgedrag moeten we met elkaar vasthouden.”

Ontdek weetingroutes bij jou in de buurt en blijf je ervaring delen via #wandeltijdensjewerkdag.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?