Nieuwe wandelkaart voor Hollandse IJssel

Nieuwe wandelkaart voor Hollandse IJssel

26 april 2021 - Wandelnet

Wandel langs schilderachtige stadjes uit de Gouden Eeuw. Of duik in de geschiedenis van de Hollandse waterlinie. De nieuwe wandelkaart Hollandse IJssel wijst je de weg met mooie routes, leuke ommetjes en interessante historische feiten.  

04 wandelkaart HollandseIJssel 2.jpg

Langs Nederlands verleden 

“Het leuke van de Hollandsche IJssel is dat de rivier je langs de Nederlandse historie voert", vertelt Hollandsche IJssel-kenner Peter Both, bestuurslid van de stichting Hollandse IJssel en vrijwilliger bij het Floris V-pad, “Van die historie is nog van alles terug te vinden. Ken je die leuke gele IJsselsteentjes? Ze komen van hier, en er is dan ook heel wat over de ambachtelijke steenindustrie te ontdekken.” 

100 kilometer wandelplezier 

Liefhebbers van een lange wandeltocht kunnen het gebied verkennen met het 'Hollandsche IJsselpad'. De route brengt je van de oorsprong van de rivier bij 'Het Klaphek' in IJsselstein tot bij de halte van de waterbus in het Stormpolder Vloedbos in Krimpen aan den IJssel. Er zijn twee etappes van respectievelijk 37 en 25 km. Voor wandelaars die liever een kleiner rondje lopen, zijn er elf kortere wandelommetjes bij mooie plaatsjes zoals Oudewater, Maastrecht en Montfoort. De routes volg je met behulp van de knooppunten van het wandelroutenetwerk. 

Informatie en leuke weetjes 

Op de kaart vind je naast de routes ook informatie en leuke weetjes over het gebied: over het ontstaan van de rivier, de sluizen die je passeert en de mogelijkheden om op of rond het water iets leuks te doen, zoals het maken van een trekvaart of een rondvaart van een aantal uren in een sloep. Naast de wandelkaart is er ook een fietskaart en een kaart voor iedereen die de Hollandse IJssel varend wil beleven. 

Alle informatie en de wandelkaart vind je op 'Hollandse IJssel Altijd Anders'.

04 wandelkaart Hollandse IJssel 1

 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?