In juli duidelijkheid over UNESCO Werelderfgoedstatus Neder-Germaanse Limes

In juli duidelijkheid over UNESCO Werelderfgoedstatus Neder-Germaanse Limes

12 mei 2021 - Wandelnet

De Neder-Germaanse Limes is voorgedragen voor de UNESCO Werelderfgoedstatus. Ons Lange-Afstand-Wandelpad Romeinse Limespad loopt langs het Nederlandse deel van deze grens. 

Het Werelderfgoedcomité besluit naar verwachting begin juli of de Neder-Germaanse Limes werkelijk op de Werelderfgoedlijst komt. De Limes verderop in Duitsland heeft die status al.


De Neder-Germaanse Limes is een deel van de vroegere noordgrens van het Romeinse Rijk en loopt langs de Rijn van Katwijk naar Remagen (Duitsland). Het wordt gekenmerkt door veel waardevolle archeologische vindplaatsen uit de Romeinse tijd. Op flink wat locaties staan informatiepanelen die meer vertellen over de Romeinse historie en de gevonden objecten op die plekken.
De Werelderfgoedstatus betekent wereldwijde erkenning, is tegelijkertijd een blijk van waardering voor de manier waarop bewoners en gebruikers met een object, plek of gebied zijn omgegaan en heeft uiteraard ook economische aantrekkingskracht zodra het die status heeft.

Romeinse Limespad

Limes Unesco_FC_HR

Lees meer over