Waterbewust wandelen

Waterbewust wandelen

18 mei 2021 - Wandelnet

Word al wandelend een echte Waterbaas! Meer mensen bewust maken van water dat is een van de doelen van de campagne 'Waterbazen' van de waterschappen. Download de gratis Doe & ontdek-gids en ga aan de slag met leuke opdrachten en bijzondere waterweetjes.  

Speelplein-Waterbazen

Waterkwaliteit en regentonnen 

Kies zelf waar je gaat wandelen: op de dijk, in de natuur of in de stad en ga onderweg aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Check de waterkwaliteit, leer kijken als een dijkwachter en spot tegeltuinen, regentonnen of wadi's. Of speur met de 'zoekkaart waterdiertjes' de oevers af naar een heuse waterschorpioen! Opdrachten met een icoontje zijn extra leuk voor kinderen; opa's en oma's kunnen samen met de kleinkinderen zo echte Waterbazen te worden.  

Waterbazen 

Met de campagne ‘Waterbazen’ willen de waterschappen zo veel mogelijk Nederlanders betrekken bij hun werk. En ze prikkelen om zelf ook waterbewust bezig te zijn. Steeds meer mensen dragen al bij aan schoon en voldoende water. Met kleine aanpassingen in en om het huis is er al veel te bereiken. Zoals hoosbuien opvangen met een regenton, de auto een duurzame wasbeurt geven in de wasstraat of zwerfvuil rapen langs de waterkant. 

Rijkerwoerdse plassen 

Inspiratie nodig voor een leuke waterwandeling? Kijk op de wandelroutes van Wandelnet. Met het ommetje Rijkerwoerdse Plassen verken je het mooie Park Lingezegen bij Arnhem. Pas op, de paden op de route van 4,5 km kunnen modderig zijn. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de wijk die eraan grenst, De Laar heet: moerassig land. Doe dus goede waterdichte schoenen aan!  

waterbazen doe gids

Doe- en ontdekgids 

De Doe & ontdek-gids van de Waterbazen Wandelingen is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor op de mobiele telefoon.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?