Boekentip - In de kop van Overijssel

Boekentip - In de kop van Overijssel

26 mei 2021 - Wandelnet

Harry Stegeman neemt je al wandelend en fietsend mee door de Kop van Overijssel. Door een fascinerend gebied met unieke landschappen. Een boek voor liefhebbers van natuur- en cultuurhistorie. 

Dorp Nederland

Laagveenmoeras

In de Kop van Overijssel ligt een laagveenmoerasgebied dat in Noordwest-Europa zijn weerga niet kent; een labyrinth van hooi- en rietlanden, plassen, sloten en vaarten, moerassen en moerasbossen gevormd door turfstekers, vaarboeren, vissers, kooikers en rietsnijders. Met in het noorden plaatsen als Steenwijk, Paasloo en Oldemarkt en in het zuiden Vollenhove, Sint Jansklooster en Zwartsluis. 

Coulissenlandschap

Harry Stegeman wandelt en fietst door het gebied, maar hij staat ook vooral veel stil en vraagt zich af dan: wat zie ik en waar komt het vandaan? Zo vertelt hij het verhaal van de Kop van Overijssel, een gebied met een unieke landschappen. Met polders met sappige weilanden en bijzondere dorpen als Giethoorn, Belt-Schutsloot en het piepkleine Nederland maar ook met bossen, heidevelden en vooral fraaie, kleinschalige coulissenlandschappen. Het resultaat is een boek dat inspireert om op pad te gaan, om het zelf allemaal eens met eigen ogen te zien. 

In de kop van Overijssel

Derde boek

'In de kop van Overijssel' is het derde boek van Harry Stegeman. Het wordt uitgegeven door uitgeverij KNNV en kost € 24,95. Bij dezelfde uitgever verschenen eerder van hem "Langs de Nederrijn' en 'Lopen langs de Linge'. 

Op zoek naar een LAW of Streekpad door de Kop van Overijssel? Wandel eens de noordelijke etappes van het Pionierspad of het Overijssels Havezathepad

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?