Voortuinkamperen langs het Roots Natuurpad

Voortuinkamperen langs het Roots Natuurpad

31 mei 2021 - Wandelnet

Lobke Dijkstra begint 3 juni aan haar wandeltocht over het Roots natuurpad. Ongepland, helemaal op de bonnefooi. Elke avond gaat ze op zoek naar een tuin waar ze mag overnachten. Het plan is om in een maand van Delfzijl naar Breda te lopen. 

lobkedijjkstra.jpg

Eerste voettrektocht

’s Morgens niet weten waar je ’s avonds je matrasje uitrolt, dat is iets waarmee de 42-jarige Lobke wel bekend is. Reizend met motor, fiets of camperbusje zag ze al veel van de wereld, maar dit is haar eerste voettrektocht. "Getraind heb ik niet echt" zegt ze, "hoewel ik graag wandel in de Spaanse bergen waar ik woon, kon ik daar vanwege de strenge coronamaatregelen geen meerdaagse tochten maken". Slaap- en kookgerei, eten en drinken; alles neemt ze mee in haar rugzak.

Een tentje in de voortuin

Het is het avontuur en het onverwachte dat haar trekt, ze zal daarom geen overnachtingen plannen maar gewoon bij mensen onderweg aanbellen en vragen of ze ergens in hun tuin haar tentje mag opzetten. "Spontaan bij mensen aankloppen levert unieke ontmoetingen op", zegt ze. "Je krijgt een kijkje in het dagelijks leven van volstrekt onbekenden. Het is ook is een manier om te laten zien dat er heel veel spontane, gastvrije en interessante mensen achter die voortuinen leven". 

Roots Natuurpad

Het Roots Natuurpad vormt de richtlijn voor haar tocht. "De keuze was snel gemaakt omdat de route grotendeels door de natuur loopt en door een aantal gebieden gaat die ik altijd al eens beter had willen leren kennen" vertelt ze. "Ik wilde vooral ook een meerweekse tocht lopen om uit te vinden of ik volgend jaar naar Rome zou willen (en kunnen) wandelen".

Volg Lobke

Je kunt Lobke tijdens haar voettocht volgen op voortuinkamperen. 

Lees meer over