Beleef de start van het fortenseizoen!

Beleef de start van het fortenseizoen!

4 juni 2021 - Wandelnet

In het weekend van 5 en 6 juni 2021 start het seizoen van de forten, vestingen en bunkers van alle Nederlandse waterlinies.

Wandelaars_bij_Fort_Asperen.jpg

Expedities, wandeling of een terrasje

Na een lange lockdown bieden versoepelingen ook de forten ruimte voor meer activiteiten. Fortlocaties zijn ideale plekken om veilig te recreëren en te genieten van historie in het post-corona tijdperk. Ga op bunkerexpeditie, boek een rondleiding of pak een terrasje. Ook de fortenmusea mogen weer open. Bekijk het hele programma op forten.nl

Forten en bunkers

Nederland telt 10 waterlinies; verdedigingslinies bestaande uit forten en bunkers met een ingenieus systeem van dijken en sluizen. Eén daarvan, de Stelling van Amsterdam, is sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed en viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. En een andere grote waterlinie, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is genomineerd voor de status van Werelderfgoed als uitbreiding op die Stelling van Amsterdam.

Wandelen langs linies

Ontdek wandelend het linielandschap met het Waterliniepad; een bijzonder Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) van 350 km lang, langs de twee voormalige verdedigingslinies. Zin in een korte wandeling langs forten? Probeer dan eens de NS -wandeling Bunnik-Bithoven. Op het jaagpad van de Kromme Rijn loop je langs weilanden en forten en bunkers van de Hollandse Waterlinie.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?