Hans Kuijpers vlogt over het nieuwe Biesboschpad

Hans Kuijpers vlogt over het nieuwe Biesboschpad

16 juli 2021 - Wandelnet

Het nieuwe Streekpad Biesboschpad van Wandelnet wordt in september gelanceerd, als onderdeel van de viering van 600 jaar Biesbosch. Het is een 170 kilometer lange rondwandeling langs cultuurhistorische pareltjes in de Biesboschregio. Hans Kuijpers uit Made is de initiatiefnemer. Hij is samen met zijn vrouw Els op verkenning en neemt je in vlogs mee op pad.

 

Hans_Kuijpers_padcoördinator_Biesboschpad.jpg

Over het nieuwe Streekpad wandel je rond en door het Nationaal Park de Biesbosch: van Dordrecht door de Hoeksche Waard via Strijensas en het pontje naar Moerdijk, via Lage en Hooge Zwaluwe door het polderlandschap naar Geertruidenberg, over de oude Elshoutse Zeedijk naar Drongelen en langs de flanken van de Biesbosch naar Werkendam waarna je door de Noordwaard polder via het Biesboschmuseum en het veer naar Kop van 't Land en Dordrecht wandelt.

Op pad met

Henrie van Zoggel, Wandelnetvrijwilliger en enthousiast wandelaar ging op pad met Hans Kuijpers, behalve bedenker, tevens padcoördinator van de route en oud-wethouder van Drimmelen.

biesbosch Ophaalbrug in het dorpje Strijensas aan het Hollandsch Diep; foto Jolanda Denekamp

Sint Elisabethsvloed

600 jaar geleden, in de nacht 18 november 1421 woedt er een woeste storm die de dijken breekt en een van de ergste overstromingen uit de vaderlandse geschiedenis veroorzaakt: de Sint Elisabethsvloed. Mensen stierven, dorpen verdronken, én de Biesbosch werd gevormd. De ramp van 600 jaar geleden lijkt actueler dan ooit: overstromingen, klimaatverandering ...  

TV

De regionale tv-serie ‘Na de Vloed’, Dordrecht en het water: toen, nu en straks’ volgt in vier afleveringen de zoektocht van de nieuwsgierige Bosse Beckers over het Eiland van Dordrecht naar de gevolgen van de Sint Elisabethsvloed. De uitzendingen zijn hier te bekijken.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?